• Головна
  • Крокуси, калина духмяна та жасмин: як виглядає Запорізький ботанічний сад, - ФОТОРЕПОРТАЖ
10:00, 8 березня

Крокуси, калина духмяна та жасмин: як виглядає Запорізький ботанічний сад, - ФОТОРЕПОРТАЖ

Крокуси, калина духмяна та жасмин: як виглядає Запорізький ботанічний сад, - ФОТОРЕПОРТАЖ

Запорізький міський ботанічний сад, який все ще залишається зачиненим для відвідувачів, зустрічає весну першими квітами. Через аномально теплі дні у лютому, раніше розцвіла калина, в саду також майоріють жовті квіточки жасмину та яскраві крокуси.

Кореспонденти 061 побували в ботанічному саду та побачили чим він живе нині.

“Ми, на жаль, не приймаємо відвідувачів та не вирощуємо рослини для продажу, а тільки для саду. Квітень буде дуже насичений: магнолії почнуть цвісти, сакура, тюльпани. Магнолія взагалі близько двох місяців цвіте. Краса неймовірна і дуже шкода, що її не бачить ніхто, окрім нас”, - говорить працівниця Ірина Фесенко.

Крокуси, калина духмяна та жасмин: як виглядає Запорізький ботанічний сад, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-1

Поки сад зачинений, вона показує його красу онлайн - проводить екскурсії, розповідає про рослини.

Справжньою окрасою саду можна назвати величезну оранжерею, яка є зимовим садом, де зібрані тропічні рослини. Мешканці міста не бачили цю локацію, адже коли завершили її будівництво, була епідемія коронавірусу, потім почалася повномасштабна війна. Більше того, весною 2022 року ворожа ракета впала прямо на території саду та дивом не вибухнула. Працівники навіть бояться думати про можливі наслідки, адже нова оранжерея та всі інші - зроблені із скла.

В “тропічній” теплиці можна побачити алею справжніх бананів (їх тут кілька видів), драцени, пальми, орхідеї, араукарії та чимало інших цікавих рослин. Працівники слідкують за температурним режимом, адже в тут зібрані дуже теплолюбні рослини.

В сусідній теплиці - кактусарій, де зібрані різноманітні сукулентні рослини, лимонарій (кілька сортів лимонів, мандарин), ціла “кімната”, де ростуть екзотичні і витончені кали.

Якраз біля входу до теплиці росте калина духмяна, або ж її ще називають Калина Фаррера. Квіти мають приємний, солодкий аромат. Вона зацвітає зазвичай весною до розпускання листя, але цього року через теплу зиму, квіти з'явились наприкінці лютого.

В ботсаду вже кілька років живе кіт “Персик” та собака “Єва”. Працівники вже наводять марафет на відкритій частині саду (вносять добрива) та вірять, що найближчим часом зможуть приймати відвідувачів.

Для того аби наблизити цей день, працівники розпочали акцію, що має назву "Пташине містечко".

Для участі в акції необхідно змайструвати годівничку або шпаківню, розмістити їх у зеленій зоні міста (парк, сад), сфотографуватись зі своєю роботою, надіслати фото та інформацію про себе (прізвище, ім`я, заклад освіти, вік, контактні данні) на адресу ботанічного саду [email protected] з позначкою теми "Пташине містечко". Акція триватиме з 1 березня по 1 квітня. Усі учасники отримають у подарунок прогулянку ботанічним садом.

Нагадаємо, ботанічний сад відкрився у 1958 році. Його площа сягає близько 14 га, де росте велика кількість хвойних, декоративних дерев, є рослини, які занесені до Червоної книги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ботанічний сад #рослини #теплиця #квіти
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...