• Головна
  • Голова ЗОВА розказав, які дії будуть вважатися колаборацією під час проведення так званих «виборів» на ТОТ
14:11, 7 березня

Голова ЗОВА розказав, які дії будуть вважатися колаборацією під час проведення так званих «виборів» на ТОТ

Голова ЗОВА розказав, які дії будуть вважатися колаборацією під час проведення так званих «виборів» на ТОТ

Очільник Запорізької ОВА Іван Федоров наголосив на тому, що людям, які знаходяться в безпеці в цивілізованих країнах, де діє право легко розмірковувати, як діяти під час виборів, але якщо мова йде про насилля та примус в окупації, то там діють зовсім інші умови і найголовніше людям зберегти своє життя.

Про це він зазначив в коментарі 061 під час брифінгу.

Так звані президентські вибори в Росії та на тимчасово окупованих територіях призначені на 15–17 березня 2024 року. У Запорізькій області окупанти з кінця лютого розпочали впроваджувати так зване «дострокове» голосування, посилаючись на безпекову ситуацію. Члени виборчих комісій діють адресно, а тому ми запитали в очільника регіону, як на його погляд мають убезпечити себе люди, що не хочуть брати участь у насильницьких виборах.

«Я можу дати безліч порад, але я як людина, яка був в окупації, як людина, яка спілкується постійно з нашими співмешканцями, розумію, що такі поради неправильно навіть з нашого боку буде давати, тому що вони можуть принести небезпеку тим, хто сьогодні перебуває в тимчасовій окупації. Тому, на мою думку найважливішим є зберегти своє життя. Якщо для цього потрібно поставити десь галочку, щоб тобі більше не задавали питання, то це точно не порушення закону України і це не колаборація. Якщо ти не приймаєш участі в організації виборів, якщо ти не агітуєш за ворожу владу, якщо просто насильницько до тебе прийшли додому і змусили десь поставити відмітку, це не про колаборацію», - зазначив Іван Федоров.

Посадовець наголосив на тому, що люди мають впершу чергу зважати на безпеку і робити все необхідне, щоб зберегти своє життя.

«Я повторю ту тезу, яка діє вже протягом останніх двох років - я раджу всім виїхати з окупації. Це надскладно, але така можливість є, тому що ніхто не може надати жодних гарантій безпеки сьогодні в окупації. В Україні працюють міжнародні організації, які комунікують з гуманітарними центрами. Наприклад, у мелітопольському центрі «Саме тут» є колцентр, куди можна звернутися. Міжнародні організації допомагають в прокладанні маршруту, тому що ми володіємо інформацією, а також частково фінансують цей виїзд. І, звичайно, ми розуміємо, після того, як людина потрапляє на територію держави України, завдяки гуманітарним організаціям ми готові надавати як матеріальну допомогу, так і гуманітарну допомогу. Дійсно, сьогодні є проблеми з виплатами ВПО. І одна з основних цілей завтрашньої зустрічі з нашими міжнародними партнерами це саме, яким чином ми будемо підтримувати ВПО, які сьогодні лишиться з цих виплат, які вкрай важливі для всіх», - зазначив він наостанок.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Бердянську ліквідовано організаторку псевдовиборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#вибори #ТОТ #Іван Федоров #окупація #голосування #колаборація #безпека
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...