• Головна
  • На Запоріжжі окупанти поширюють фейки про видачу повісток ТЦК загиблим
15:35, 3 березня

На Запоріжжі окупанти поширюють фейки про видачу повісток ТЦК загиблим

На Запоріжжі окупанти поширюють фейки про видачу повісток ТЦК загиблим

Представники окупаційної влади продовжують маніпулювати на темі мобілізації та вигадують все нові і нові фейки про роботу ТЦК. Минулого тижня вони поширили відео ролик про те, що матері загиблого військового прийшла повістка.

Відповідний допис з’явився в телеграм-каналі «Запорожский Вестник» 1 березня.

«Умри за Зеленского дважды: Днепропетровские военкомы призывают в армию уже умерших бойцов ВСУ Жительница Днепропетровска рассказала, что её погибший крестник получил свежую повестку из военкомата и передала «тёплый» привет президенту Украины», - пише телеграм-канал.

На Запоріжжі окупанти поширюють фейки про видачу повісток ТЦК загиблим, фото-1

Допис підкріплений відео, на якому жінка з дуже сильним акцентом представляється «хресною» іншої містянки у якої «забрали» сина. Вона показує два документи – повідомлення про смерть і повістку. При детальному вивченні цих документів варто звернути увагу на три деталі – дату; особу, яка підписувала цей документ і печатку ТЦК.

По-перше, у лютому 2024 року загарбники вирішили чомусь продемонструвати відео в якому жінка жаліється на події, що нібито мали місце в травні-червні 2022 року. Це відео поширювалося в тг-каналах та соцмережі "Вконтакте" у російських пабліках і першоджерелом став російський паблік "Топор Храніліще" 11 червня 2022 року.

По-друге, документ нібито підписаний військовим комісаром Шевченківського РТЦК та СП, підполковником Анатолієм Жарковим.

На Запоріжжі окупанти поширюють фейки про видачу повісток ТЦК загиблим, фото-4

Проте станом на 2020 рік Анатолій Жарков мав вже звання полковника, що підтверджується відповідним повідомленням про нагородженням почесною грамотою на сайті Дніпропетровської обласної ради.

І наостанок, якщо уважно роздивитися саму печатку, то на ній вказано «Шевченківський районний військовий комісаріат», хоча мало б бути написано «Шевченківський районний центр комплектування та соціальної підтримки». Також в печатці зазначені рандомні 7 цифр коду ЄДРПОУ замість реального коду цього ТЦК з 8 цифр.

На Запоріжжі окупанти поширюють фейки про видачу повісток ТЦК загиблим, фото-5

Раніше ми писали про те, що у Запорізькій області окупанти поширили фейк про вбивство співробітника ТЦК через мобілізацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ТЦК #повістка #повідомлення про смерть #військові #дезінформація
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Пояснюємо, що не так із заявами окупантів. Що з них є фейком та маніпуляцією. На окупованих територіях Запорізької області так звана "влада" звинувачує українську владу та армію у своїх же провокаціях
Оголошення
live comments feed...