• Головна
  • «Майже кожні 2 хвилини ворог обстрілює якийсь населений пункт Запорізької області», - Іван Федоров про обстріли та евакуацію людей
10:07, 3 березня

«Майже кожні 2 хвилини ворог обстрілює якийсь населений пункт Запорізької області», - Іван Федоров про обстріли та евакуацію людей

«Майже кожні 2 хвилини ворог обстрілює якийсь населений пункт Запорізької області», - Іван Федоров про обстріли та евакуацію людей

За останній тиждень ворог обстрілював населені пункти Запорізької області від 200 до 300 разів щодня. Майже кожні 2 хвилини ворог обстрілює якийсь населений пункт на території Запорізької області.

Про це повідомив голова ЗОВА Іван Федоров в єдиному телемарафоні, передає 061.

«Більше чи менше 200-300 обстрілів щодня – це надвелика кількість. Ворог безжально руйнує як житлові будинки, так і цивільну інфраструктуру і вбиває наших мешканців. Що стосується статистики, якщо ми подивимося на позаминулий тиждень, то приблизно в 2 рази частіше ворог обстрілював наші населені пункти. Але кількість поранених та загиблих мешканців Запорізької області на цьому тижні, на жаль, більша», - зазначив очільник регіону.

За словами Федорова,в 50 населених пунктах, які безпосередньо знаходяться поблизу лінії бойових дій, таких як Степногірськ, Оріхів, Гуляйполе та менших залишається приблизно 700 сімей, де є 1200 дітей.

Що стосується евакуації, то за цей та минулий тиждень погодились евакуюватись 15 громадян, а за січень місяць – всього 22 людини.

«Як тільки ворог починає більш інтенсивно обстрілювати громади, то люди більш активно погоджуються виїжджати. Хоча здебільшого ми бачимо тенденцію, що всі, хто хотів, вже виїхали з цих прифронтових населених пунктів. Сьогодні, якщо дивитись з довоєнним станом, то приблизно 10% мешканців залишається в таких населених пунктах. Наприклад, в Гуляйполі наразі перебуває не більше, ніж тисяча мешканців. В Оріхові - трохи менше, ніж півтори тисячі мешканців. Раніше тут проживало щонайменше в 10 разів більше мешканців», - прокоментував Іван Федоров.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що окупанти вгатили 3 авіаснарядами по Малій Токмачці й Роботиному.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#обстріли #ворог #діти #сім'ї #евакуації #загиблі #поранені
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...