• Головна
  • СБУ викрила ще 4 зрадників на території Запорізької області: що про них відомо
11:55, 1 березня

СБУ викрила ще 4 зрадників на території Запорізької області: що про них відомо

Співробітники Служби безпеки зібрали докази добровільної співпраці з ворогом ще 4 зрадників, які обіймають «посади» в органах місцевої влади на тимчасово окупованих територіях.

Як повідомили в силовому відомстві, підозру від СБУ отримала мешканка с. Нововасилівка Бердянського району, яка з початком широкомасштабного вторгнення перейшла на бік військових рф.

"В обмін на лояльне ставлення усіляко догождала окупантам, за що була призначена головою у незаконному органі влади – «Нововасильевской администрации ВГА г. Бердянска». У своєму «кріслі», вона активно просуває наративи кремля, та агітує земляків підтримати окупантів. Також, за її наказом були складені списки «прихильників русского миру», з числа мешканців громади, яким була здійснена виплата грошової та видача гуманітарної допомоги", - зазначено в повідомленні. 

Ще один ворожий поплічник, до свого призначення ніде не працював, мав лише дрібі підзаробітки. Після окупації Бердянського району, він підтримав прихід «визволителів» та активно проявляв свою проросійську позицію. За це його призначили старостою у незаконному органі влади – мовою оригіналу «Широкоярский старостинский округ».

Перебуваючи на «посаді», він схиляв працівників освіти до співпраці з окупаційною владою погрожуючи депортацією в разі відмови та активно сприяв впровадженню освітнього процесу за законодавством держави-агресора рф. Також з метою паспортизації місцевих мешканців та викорінення проукраїнських ідеологічних цінностей у суспільній свідомості та активізації культурно-масової діяльності в підтримку рф, здійснив активні організаційні дії, а саме агітував місцевих мешканців отримувати паспорти держави-агресора.

Інший колаборант – мешканець с. Чкалове теж активно співпрацює з ворогом. З початком широкомасштабного вторгнення рф в Україну, він добровільно пішов на співпрацю з окупаційною адміністрацією країни-агресора та запропонував свої послуги. Його було призначено на посаду заступника голови у так званій «администрация Чкаловского сельского поселения Мелитопольского района Запорожской области».

Ще однією зрадницею виявилась мешканка Новоданилівки, яка була призначена окупаційною владою на посаду начальника відділу житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою у незаконно створеному органі влади – так званій «Акимовская военно-гражданская администрация». 

На своїх «посадах» зрадники усіляко сприяють діяльності окупаційної влади, беруть активну участь в організації та проведенні пропагандистських акцій, на яких активно агітують земляків підтримувати окупантів.

Вони свідомо надають сприяння окупантам в управлінні захопленими об’єктами житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, транспорту і зв’язку, що перебувають у комунальній власності. 

Також вони брали активну участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Слідчі СБУ кваліфікували дії колаборантів за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. 

Викриття зловмисників здійснювали співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#СБУ #колаборант
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...