• Головна
  • Історія ветерана війни, який після демобілізації відкрив у Запоріжжі кафе і готує чебуреки, плов та лагман
16:10, 29 лютого

Історія ветерана війни, який після демобілізації відкрив у Запоріжжі кафе і готує чебуреки, плов та лагман

Історія ветерана війни, який після демобілізації відкрив у Запоріжжі кафе і готує чебуреки, плов та лагман

В сфері громадського харчування Олексій Гребенюк вже майже 30 років. За цей час разом з бізнес-партнером запустив декілька закладів у Запоріжжі. З початком повномасштабного вторгнення він став на захист країни, а після демобілізації за віком відкрив власне кафе «Їмо».

Своєю історією Олексій поділився з 061.

З 1996 року Олексій запустив кілька проектів громадського харчування – «Домову кухню», броварню «Заїмка», чебуречну в торгівельному центрі «Україна», відоме кафе на Гагаріна, де продавали курчат тапака. «Домова кухня» і «Заїмка» успішно працюють і досі під керівництвом бізнес-партнера Олексія.

З 2014 року Олексій волонтерив – допомагав військовим разом з відомою волонтеркою Іриною Мелентьєвою. Каже, що він великий оптиміст і не вірив у можливість повномасштабного вторгнення. Але 24 лютого 2022 року 59-річний Олексій закрив всі робочі і сімейні справи і наступного дня був вже біля центру комплектування. Він став командиром взводу в 114-му батальйоні 110-ї окремої бригади територіальної оборони. Разом з побратимами тримав оборону в районі Великої Новосілки, Времівки, Нескучного.

Кулінарія одна з улюблених справ Олексія. Під час служби він готував для побратимів шурпу і шашлик. Після демобілізації ветеран війни вирішив відкрити власне кафе. Каже, що не звик лежати на дивані.

- Коли я пішов на війну, то партнер продовжив займатись нашими закладами і в нього все добре виходить. Коли повернувся, то треба ж чимось займатись, бо я все життя щось роблю. Щоб дома не сидіти, вирішив відкрити новий заклад. Приміщення для нього на 12 Квітня я помітив давно, команду набрав досить швидко. Кафе запрацювало у жовтні 2023 року, - розповідає Олексій.

Основу меню закладу складають п’ять страв: лагман, плов, чебуреки, піца, курчата тапака.

- Мені взагалі подобається узбецька кухня, я передивився мільйони рецептів плову та лагману, багато років готував і обрав оптимальні. Плов і лагман я готую особисто. Ці страви дуже подобаються людям. Чебуреки за тим самим рецептом, що ми готували в універмазі «Україна», а курчата тапака – як готували на Гагаріна, - додає Олексій.

Він каже, що кухня закладу людям подобається і вони повертаються до «Їмо». Олексій згадує, що колись за його чебуреками до «України» люди приїжджали навіть з Бабурки.

- Зараз через 20 років ситуація повторюється. Чоловік і жінка прийшли і сказали «А ми до вас за чебуреками з Бабурки приїхали». Значить ми все робимо правильно, -  ділиться підприємець.

У своє кафе Олексій вклав власні кошти та отримав мікрогрант від українського ветеранського фонду Міністерства ветеранів.

- Не стоїть мета заробити всі гроші світу, а є мета отримати задоволення, - зауважує ветеран.

Разом з Олексієм у закладі працює Сергій Балабуха, який готує піцу. Його піца багатьом запоріжцям знайома з піцерії «Престо». Свого часу він запросив до Запоріжжя відомого італійського піцайоло Клаудіо Чезаре, який розробив рецептуру тіста для «Престо». Технологія приготування піци незмінна вже майже 15 років і тепер її можна спробувати в «Їмо».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кафе #ветеран #чебурек #плов #лагман #піца
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...