• Головна
  • «Важливо, щоб люди бачили, хто за них гине»: в Запоріжжі встановили 20 новим призм на Алеї Героїв, - ФОТОРЕПОРТАЖ
14:06, 24 лютого

«Важливо, щоб люди бачили, хто за них гине»: в Запоріжжі встановили 20 новим призм на Алеї Героїв, - ФОТОРЕПОРТАЖ

«Важливо, щоб люди бачили, хто за них гине»: в Запоріжжі встановили 20 новим призм на Алеї Героїв, - ФОТОРЕПОРТАЖ

Сьогодні, 24 лютого, у другу річницю з дня повномасштабного вторгнення на Алеї Героїв в центрі Запоріжжя встановили 20 нових призм з іменами та портретами загиблих жителів міста. Наразі на Алеї Героїв вже 94 призми в пам'ять тих, хто загинув у російсько-українській війні.

Про це повідомляє 061.

Під час мітингу священнослужителі різних релігійних конфесій провели молебен, пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання, після чого рідні та близькі поклали квіти до призм.

Сержант 81-ї десантно-штурмової бригади Сергій Буйний разом з родиною поклав квіти до призми з портретом свого сина Романа. Хлопець пішов добровольцем захищати країну 25 лютого 2022 року. Роман загинув під час ворожого обстрілу під Роботино, йому назавжди 29 років.

Сергій сказав, що для нього дуже важливим є те, що в місті є Алея Героїв.

- Дуже важливо, щоб люди бачили, хто за них гине, хто держить фронт поки вони тут в тилу, - підкреслив Сергій.

«Важливо, щоб люди бачили, хто за них гине»: в Запоріжжі встановили 20 новим призм на Алеї Героїв, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-1

Важливим вшанування пам’яті загиблого чоловіка Юрія є і для Олександри Дєдушевої, яка прийшла на Алею разом з двома синами. Вони з родиною жили у Бердянському районі, провели півроку в окупації. Змогли виїхати до Запоріжжя, де Юрій одразу пішов військової частини, в якій служив ще під час АТО. Він дуже хотів звільнити окуповані росією території, щоб повернутись додому. 11 місяців Юрій стояв на захисті Запорізького напрямку, але загинув. Йому назавжди 28.

Призми на Алеї Героїв встановлюють за кошти меценатів, але Олександрі довелось заплатити 11 тисяч гривень за це та витратити 2 місяці часу. Міські чиновники їй казали що то немає фінансування, то відсутня запорізька реєстрація.

- За власні кошти встановили, а зараз нас покликали, щоб ми подивились, чого ми добились. 11 тисяч коштує встановлення. Жителям Запорізької області не встановлюють призми у м.Запоріжжя. Не враховуючи того, що вони стояли 11 місяців на Запорізькому напрямку, завдяки їм існує оце все місто. Ми з сестрою підіймали галас, мене ганяли з одного місця в інше місце. Коли були вже написані заяви, документи ці всі є. Потім, коли я зателефонувала, вони вирішили питання як – в письмовому вигляді вони сказали «ми не будемо встановлювати взагалі призму». Все, кінець, тому що немає фінансування. Я їм кажу: «давайте я за власні кошти поставлю». Місяць потому вони сказали, що цього не можна робити, а потім сказали ну ставте, добре, дали номер телефону. Я зателефонувала, мені сказали суму. У вівторок мені сказали суму, якщо оплачуєте, то в кінці тижня буде зроблено, і вчора її було зроблено, - розповіла Олександра.

З цим питанням вона підійшла до секретаря міської ради Анатолія Куртєва після пам’ятного мітингу. Той запевнив, що знайде винних у цій ситуації і вони з власної кишені відшкодують Олександрі кошти. 

“Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.”

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Алея Героїв #Герой #загибель #Запоріжжя #мітинг #пам'ять
Високі оцінки користувачів за Корисність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...