• Головна
  • СБУ встановила особу колаборанта, який займається репресіями українців на тимчасово окупованих територіях Запорізької області
11:55, 19 лютого

СБУ встановила особу колаборанта, який займається репресіями українців на тимчасово окупованих територіях Запорізької області

Служба безпеки України зібрала докази добровільної співпраці з ворогом чергового колаборанта, який вступив до так званої «правоохоронної системи» рф на тимчасово окупованій території.

За даними СБУ, чоловік займається репресіями щодо проукраїнського населення регіону та допомагає фабрикувати фейкові звинувачення проти патріотів України.

Зрадником виявився мешканець Мелітопольського району, колишній начальник Веселівського виправного центру управління Державної пенітенціарної служби України в Запорізькій області.

Із початком широкомасштабного вторгнення рф він перейшов на бік ворога, надавши добровільну згоду на співпрацю з окупаційною владою рф.  

Його було призначено на посаду начальника «федеральное казенное учреждение «Колония-поселение №3 управления федеральной службы исполнения наказаний по Запорожской области».

З «перепризначенням на посаді» колаборант виконує вказівки окупаційної влади щодо організації роботи установи, серед місцевих мешканців проводить агітацію щодо співпраці з окупантами. Також, він схиляв до державної зради інших співробітників ДУ «Веселівський виправний центр». 

Встановлено, що у новоствореному «органі» до людей застосовують жорстокі тортури, у тому числі катування струмом.

Наразі перевертню повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Викриття зрадника проводили співробітники СБУ в Запорізькій області спільно з ДБР за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#СБУ #колаборант
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...