• Головна
  • У Запоріжжі вже на 65% відновили багатоповерхівку, що була зруйнована внаслідок ракетної атаки РФ, - ФОТОРЕПОРТАЖ
13:44, 16 лютого

У Запоріжжі вже на 65% відновили багатоповерхівку, що була зруйнована внаслідок ракетної атаки РФ, - ФОТОРЕПОРТАЖ

У Запоріжжі вже на 65% відновили багатоповерхівку, що була зруйнована внаслідок ракетної атаки РФ, - ФОТОРЕПОРТАЖ

У Запоріжжі відбулося чергове виїзне засідання щодо темпів відновлення багатоповерхових будинків, які були пошкоджені внаслідок ракетних атак РФ. Нарада з представниками міської ради, генпідрядниками та посадовцями ЖКГ відбулася на будинку по вулиці Сталеварів, 16

Про це повідомляє 061.

Генпідрядником виступає фірма СК «СТРОЙІНВЕСТ» з міста Дніпро. Підрядна організація вже відбудувала «з нуля» зруйнований під’їзд, включно з фасадом. Будівельники знаходяться на об’єкті вже дев’ятий місяць. Зараз вони працюють над закінченням монтажу металочерепиці, вже змонтували в кожній квартирі систему електрозабезпечення, зараз завершують роботи з системою каналізації та водопроводом.

«Сьогодні ми будемо виконувати гідравлічні випробування. З наступного тижня будемо проводити штукатурні роботи на 1-3 поверсі. Поступово приступимо до виконання робіт на підлозі – облаштування стяжок, встановлення вхідних дверей, відкоси. Далі вже будемо займатися облаштуванням систем опалення в кожній квартирі. Якщо брати спільно з благоустроєм, то виконали роботи вже на 60-65% від необхідного об’єму», -каже головний інженер СК «СТРОЙІНВЕСТ» Анатолій Твердохліб.

Також в цьому будинку виконують роботи у підвалі, яке планують використовувати в якості найпростішого укриття. Наразі виникла необхідність виконувати заміну каналізаційного випуску, бо він трохи нижчий за рівень зовнішньої каналізації.

«В приміщенні ми зробили монтаж системи опалення – проклали труби, провели випробування, виконали штукатурні роботи, змонтували віконні блоки, кам’яну кладку. Зараз ми чекаємо, поки це все підсохне і вже будемо виконувати фінішні роботи – шпаклювання, фарбування. Воно практично готове, але щоб його здати потрібно завершити ці роботи», - зазначає підрядник.

На майданчиках встановили керамічну плітку. В першому-другому під’їзді встановлені пандуси, в 3-4 - низька підлога на ганку, де буде підйомний майданчик. З першої декади березня при теплій погоді розпочнуть роботи з благоустрою та на фасаді.

На даному етапі працюють на об’єкті 12 працівників, з березня планують збільшити кількість працівників до 24 осіб.

За словами посадовців, у місцевих мешканців немає претензій. Люди чекають здачі об’єкта в експлуатацію та повернення.

Найближчим часом планують завершити роботи по інженерним мережам, виконати ремонтні роботи в квартирах, завершити ремонт підвалу та провести благоустрій прибудинкової території. Повне відновлення чотириповерхового будинку за планом має тривати до кінця 2024 року.

Нагадаємо, що частину коштів на цей будинок, а це трохи більше 27 мільйонів гривень виділила міська рада з місцевого бюджету, наразі посадовці чекають підтвердження по наданню субвенції з державного бюджету на ті 4 будинки, де замовником виступає міськрада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#відбудова #будинок #Сталеварів #16 #укриття #пандуси #люди #безпека
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...