• Головна
  • На Запоріжжі пропаганда розганяє страшилки про «Ощадбанк», який блокує картки ухилянтам
20:31, 12 лютого

На Запоріжжі пропаганда розганяє страшилки про «Ощадбанк», який блокує картки ухилянтам

На Запоріжжі пропаганда розганяє страшилки про «Ощадбанк», який блокує картки ухилянтам

Представники окупаційної влади не полишають своїх маніпуляцій навколо теми мобілізації в Україні. Цього разу вони наголошують на тому, що державні банки розпочали блокувати рахунки і карти українцям призовного віку за неявку до ТЦК.

Відповідний допис зробив телеграм-канал окупаційної влади «Токмак Сегодня» 5 лютого.

«Ваша карта заблокирована за неявку в военкомат» (с) Ощадбанк. Новые демократические реалии Украины», - написав канал.

У якості підтвердження цих слів, автори навели фото з повідомленням на телефон нібито від Ощадбанку наступного змісту «Ваша карта заблокована через неявку в ТЦК. Більше інформації ви можете дізнатися в ТЦК, в якому перебуваєте на обліку. З повагою, Ощадбанк».

У пресслужбі «Ощадбанку» на запит журналістів StopFakeвідповіли, що ця інформація є фейком і банк не розсилає подібні оголошення.

Також у чинній редакції українського законодавства відсутнє положення, яке б давало дозвіл на блокування рахунків призовників, які ухиляються від мобілізації.

Окрім того, про неприйнятність норми щодо блокування особистих рахунків громадян заявив голова парламенської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

В Центрі національного спротиву повідомляють про те, що розповсюдження цього вкиду спрямоване на зрив мобілізації та поширення панічних настроїв у суспільстві.

“Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.”

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Ощадбанк #ТЦК #картки #рахунки #мобілізація #фейк
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Пояснюємо, що не так із заявами окупантів. Що з них є фейком та маніпуляцією. На окупованих територіях Запорізької області так звана "влада" звинувачує українську владу та армію у своїх же провокаціях
Оголошення
live comments feed...