• Головна
  • Зеленський вручив нагороду 18-річному запорізькому бійцю, який втратив ногу, рятуючи побратимів
19:03, 11 лютого

Зеленський вручив нагороду 18-річному запорізькому бійцю, який втратив ногу, рятуючи побратимів

18-річний боєць ЗСУ Антон Мартиненко проходить курс лікування після важкого поранення в одному з медказаладів. Під час свого візиту президент Володимир Зеленський вручив воїну медаль «За військову службу Україні».

Історію Антона розповіли на сторінці в Фейсбуці добровольчого будівельного батальйону «Добробат», адже до служби в ЗСУ хлопець був волонтером запорізького осередку будбату.

В березні 2023 року Антон Мартиненко вступив до лав 132 -го окремого розвідувального батальйону десантно-штурмових військ. Поранення він отримав під час бою у грудні минулого року, коли рятував побратимів. Двох його побратимів було поранено, Антон затягнув їх в бліндаж і надавав першу допомогу. Бій тривав всю ніч, окупанти намагались взяти бійців ЗСУ в кільце.

Коли надійшла підмога і розпочалась евакуація поранених, позиції українських захисників атакували ворожі дрони, які скидували вибухівку. Антон відчув, що втратив ногу. Він сховав в бліндажі, наклав турнікет. Попри біль, він знайшов сили, щоб повзти і зміг врятуватись.

Фото прес-служби ОП

Як раніше писав 061, в окупованому Токмаку Сили борони знищили особовий склад і техніку ворога.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#нагорода #медаль #бій #поранення #Володимир Зеленський
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...