• Головна
  • Жодна атомна станція у світі, крім ЗАЕС, не перебувала так довго у стані холодного зупину, - МАГАТЕ
06:28, 7 лютого

Жодна атомна станція у світі, крім ЗАЕС, не перебувала так довго у стані холодного зупину, - МАГАТЕ

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі під час зустрічі з Міністерстром енергетики України Германом Галущенко зазначив, що ситуація на захопленій росіянами Запорізькій АЕС є унікальною. 

Про це повідомили у Міненерго. 

«Ми ще не зустрічали ніде у світі такої ситуації, щоб атомні станції перебували у стані холодного зупину настільки довгий період часу. Тож з технічного погляду в нас є багато запитань», - зазначив Рафаель Гроссі.

Герман Галущенко акцентував увагу на проблемах із завершенням строків експлуатації ядерного палива, завантаженого в енергоблоки ЗАЕС.

«На жаль, скоро буде вже 2 роки окупації ЗАЕС. І кількість цих технічних питань зростає в геометричній прогресії. Зокрема, є питання щодо ядерного палива, яке експлуатується на станції. Термін його проєктної експлуатації – 6 років – уже збігає. І питання, що далі робити? Треба ухвалювати рішення, які суттєво впливають на ситуацію з ядерною і радіаційною ситуацією на об’єкті», - пояснив міністр.

МАГАТЕ обіцяло, що буде наполягати на проведенні максимально глибокої оцінки стану палива в енергоблоках експертами агентства.

Міненерго в чергове вимагає негайного звільнення росіянами окупованого об’єкта і передача ЗАЕС під контроль легітимного українського оператора.

Нагадаємо, загарбники скоротили штат атомників майже удвічі. Відомо, що від роботи усунуто близько 400 висококваліфікованих спеціалістів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Ядерне паливо #МАГАТЕ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...