• Головна
  • На Запоріжжі засуджено представників окупаційної влади: що про них відомо
11:23, 1 лютого

На Запоріжжі засуджено представників окупаційної влади: що про них відомо

У Запоріжжі за матеріалами СБУ до різних термінів позбавлення волі засуджено 4 колаборантів, які обіймають «посади» в органах місцевої влади та силових структурах на тимчасово окупованих територіях.

За інформацією СБУ, 10 років позбавлення волі отримав колишній заступник начальника одного з управлінь Донецької облдержадміністрації, який у 2014 році приєднався до терористів на сході України та обійняв посаду «министра здравоохранения днр».

Після повномасштабного вторгнення його «перевели» до окупаційних органів захопленої частини Запорізької області та призначили керівником підконтрольного рф «департамента здравоохранения Запорожской области».

У цьому «кріслі» він виконує завдання кремлівського режиму щодо переформатування медичної галузі регіону під потреби російських окупаційних угруповань.

За його вказівкою місцеві лікарні були переобладнані у військові шпиталі для прийому поранених загарбників.

Іншого колаборанта заочно засуджено до 8 років позбавлення волі. Ним виявився заступник начальника Департаменту капітального будівництва та ЖКГ Мелітопольської міської ради, який прийняв пропозицію представників збройних формувань рф та добровільно зайняв посаду так званого «начальника департамента капитального строительства та жилищно-коммунального хозяйства военно-гражданской администрации г. Мелитополь».

Ще двоє ворожих поплічників – колишні поліцейські, які були звільнені з органів поліції через службову невідповідність, отримали по 13 років позбавлення волі.

Тепер зловмисники працюють у незаконно створеному «Камянко-Днепровском районном отделе милиции». У новому статусі вони допомагають окупантам тероризувати місцевих патріотів та проукраїнськи налаштованих мешканців, яких затримує фсб.

За матеріалами Служби безпеки суд визнав їх винними у колабораційній діяльності.

Наразі зловмисники переховуються на тимчасово окупованих територіях Запорізької області, але співробітники СБУ проводять комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#СБУ #колаборант
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...