• Головна
  • «Запорізький месник» розповів, як збивав ворожі літаки, - ВІДЕО
11:11, 28 січня

«Запорізький месник» розповів, як збивав ворожі літаки, - ВІДЕО

20-річний військовослужбовець НГУ Роман Гломба більш відомий як «Запорізький месник». З ПЗРК "Ігла" він збив 7 ворожих літаків та крилату ракету на Запорізькому напрямку. Стрілець-зенітник НГУ Роман Гломба нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня та «Золотою Зіркою» Героя України.

Як Роман збивав ворожі «Су-25» він розповів в сюжеті «Армія TV».

Інструктор з ПЗРК бригади «Буревій» НГУ Євген Молодцов каже, що навряд чи в світі є людина, яка знищила з ПЗРК більше літаків ніж Роман.

- Збити їх сім – я не впевнений, що в світі є хоча б ще одна людина, яка зробила б таку кількість влучних пострілів і змогла збити таку кількість повітряних цілей. Я думаю, що на сьогоднішній день в світі немає більш досвідченого стільця-зенітника, - зазначив інструктор.

Роман згадує, що четвертий літак збив буквально в тапках і трусах, бо пішов відпочити у бліндаж через дощову погоду, коли літаки не літають.

- Почався дощ – ну не льотна погода, ну, по-любому, всі здогадались би, що не буде ніяких нальотів, ще щось. Я подумав, що піду та відпочину в бліндаж. Я зайшов в бліндаж, роздівся, каву зробив, якраз по рації повідомляють, що авіація. Я з того бліндажа вилітаю, я в тапках, в одних трусах, просто біжу до тої труби, взяв ту трубу, навівся і зразу випустив ракету. Потім до вечора мені кажуть: «В тебе є результат», - розповів Роман.

Третій літак нацгвардієць знищив, коли його перевели на іншу позицію для відпочинку.

- Мене відвезли з позицій на іншу просто щоб я відпочив, щоб помився, душ прийняв. Добре, що я взяв з собою трубу. Тоже кажуть «авіація залітає». Я бігом на хату залажу і з тої хати я якраз відпрацював. І тоже дали підтвердження, що є збитий, - розповів Роман.

Зараз Роман відновлюються після поранення. Поруч з ним наречена Марія. Вони разом думають над майбутнім облаштуванням квартири, яку Роман отримав від держави як Герой України.

Як раніше писав 061, внаслідок атаки БпЛА по Запоріжжю виникла пожежа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Запорізький месник #Роман Гломба #ПЗРК #літак #Герой України
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...