• Головна
  • У Запоріжжі відкрився Центр ветеранського розвитку
15:57, 25 січня

У Запоріжжі відкрився Центр ветеранського розвитку

У Запоріжжі відкрився Центр ветеранського розвитку

“Ми маємо зробити так, щоби ті люди, які пройшли війну, були корисними своїм родинам, реалізовані у житті, конкурентноспроможні на ринку праці”.

Про це під час візиту до Запоріжжя сказала міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна. 

До Запоріжжя вона приїхала аби відкрити Центр ветеранського розвитку. Таких закладів в країні вже 13. При тому, що перший - було відкрито лише у червні 2023 року. 

“На початок повномасштабного вторгнення в єдиному державному реєстрі ветеранів було 500 000 ветеранів. Зараз ми розуміємо, що це буде зовсім інша цифра. Це буде близько 4 млн людей, які будуть дотичні до ветеранської політики. Це і члени родин військових, і члени родин загиблих, і особи з інвалідністю внаслідок війни. І всім цим людям потрібно інтегруватися в цивільне життя. Ветеранський розвиток - це про людину, це про її потенціал. Ветеранський розвиток - це про те, що люди, які повернулися до цивільного життя, мають отримати можливість забезпечити себе цивільною спеціальністю”, - сказала міністр. 

У Запоріжжі відкрився Центр ветеранського розвитку , фото-1

Вона додала, що аби ветеранам полегшити можливість інтеграції в цивільне життя після служби Міністерство у справах ветеранів започаткувало створення центрів ветеранського розвитку на базі навчальних закладів вищої освіти.

В Центрах, зокрема, будуть готувати так званих помічників ветеранів, які працюватимуть в різних областях України - супроводжуватимуть ветеранів в органах влади і надаватимуть сервісну підтримку. Загалом, країні потрібно близько 15 тисяч таких помічників ветеранів. 

“В країні не вистачає реабілітологів, психологів, які вміють працювати з травмою. Потрібно змінювати культуру відношення до психологів, а самих психологів треба вчити працювати з військовими”, - додала Лапутіна і зазначила, що таких фахівців можна готувати саме в таких центрах. 

На базі Центру ветеранського розвитку будуть надавати всебічну підтримку ветеранам та їхнім родинам щодо психічного, фізичного, професійного, соціального відновлення. 

“Основні напрями: підготовка помічника ветерана, інформаційно-ресурсний центр, розробка плану реабілітації, терапевтичні практики, консультації різних фахівців, фізична, медична реабілітації, підготовка до працевлаштування, курси підвищення кваліфікації, юридична підтримка, співпраця з лікарнями, фондами, закладами для забезпечення взаємодії та надання допомоги тощо”, - зазначили представники навчального закладів, на базі якого створено Центр. Навчання в центрі буде безкоштовне. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Ветерани #Мінветеранів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...