• Головна
  • В Запоріжжі заступили на охорону шкіл офіцери Служби освітньої безпеки
19:19, 22 січня

В Запоріжжі заступили на охорону шкіл офіцери Служби освітньої безпеки

В Запоріжжі заступили на охорону шкіл офіцери Служби освітньої безпеки

В Запоріжжі заступили на охорону закладів середньої освіти офіцери Служби освітньої безпеки. Поліцейські мають забезпечити безпеку дітей у школах – така мета реалізації національного проєкту «Офіцери Служби освітньої безпеки». В Запоріжжі поліцейські чергуватимуть у тих школах, які працюють у змішаному форматі.

Про це повідомили в облуправлінні поліції.

Тимчасово функції офіцерів СОБ виконуватимуть поліцейські охорони. Вони пройшли тижневий курс навчання, під час якого ознайомились з особливостями охорони закладів освіти, системою захисту прав дітей та алгоритмом дій у різних надзвичайних ситуаціях, пройшли підготовку з надання домедичної допомоги. Згодом їх замінять офіцери СОБ, які після оголошення набору пройдуть відбір та відповідну підготовку.

Після навчання офіцери СОБ заступили на охорону шкіл, що працюють в змішаному форматі. За інформацією керівниці Департаменту освіти та науки ЗОВА Людмили Бухаріної, в Запоріжжі лише в 17 школах створені безпекові умови, щоб запустити навчання дітей в змішаному форматі.

Офіцери СОБ забезпечені усіма необхідними для ефективної роботи приладами: бодікамерою, портативними раціями, металошукачами, планшетами, а кожен заклад освіти оснащений тривожною кнопкою. У разі необхідності Управлінням поліції охорони буде надаватись уся необхідна технічна підтримка та допомога.

На сайті Кабміну зазначається, що до повноважень офіцерів СОБ входитиме пропускний режим (в багатьох школах встановлюватимуть спецрамки та металошукачі), комунікація з екстреними службами, виклик поліції та особисте реагування на правопорушення. Один із найважливіших моментів у роботі – спілкування з дітьми у навчальному закладі, зокрема про загрозу вибухонебезпечних та будь-яких невідомих предметів, з якими дитина може стикнутися.

Як раніше писав 061, поліцейські затримали зловмисників, які створили мережу шахрайських колцентрів та ошукали іноземців на 3 млн гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#школа #поліція #охорона #офіцер Служби освітньої безпеки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...