• Головна
  • У Запоріжжі для допиту дітей відкрились спеціальні “зелені кімнати”, - ФОТО
12:20, 17 січня

У Запоріжжі для допиту дітей відкрились спеціальні “зелені кімнати”, - ФОТО

“Зелена кімната” це особливий простір для допиту дітей, які постраждали вбо стали свідками злочинів. Ці приміщення надають можливість проводити інтерв’ювання дитини, в умовах, що мінімізують та не допускають повторної травматизації психіки дитини, з урахуванням її індивідуально-психологічних властивостей. 

Як виглядає спеціальний простір - бачили журналісти 061.ua

“Це те місце, яке надає змогу поліцейським та іншим органам досудового розслідування проводити якісне опитування неповнолітніх, не завдаючи шкоди їхньому моральному стану”, - говорить заступник начальника ГУНП в Запорізькій області Павло Карабута.

Сьогодні у Запоріжжі відкрились одразу дві такі кімнати, ще одна - облаштована раніше на базі райвідділу у м. Вільнянськ. 

Прокурор Олена Крючкова зазначила, що до початку повномасштабного вторгнення такий простір функціонував у Мелітополі, але місто перебуває в тимчасовій окупації. Тож, дітей доводилось допитувати в робочих кабінетах чи лікарнях.

“Ми бачимо зростання кількості дітей, які постраждали від сексуального насилля, постраждали від військової агресії РФ. І те, що в нас сьогодні вже три таких “зелених кімнати” для роботи з дітьми, це дуже добре”, - сказала прокурор та нагадало, що Запоріжжя є прифронтовим містом і тут наразі проживає близько 230 тисяч ВПО.

Такі кімнати розташовуються таким чином, аби дитина навіть і не здогадуватись, що вона перебуває в будівлі поліції. 

В цьому просторі є окреме приміщення, в якому з дитиною буде працювати психолог. 

У Запоріжжі для допиту дітей відкрились спеціальні “зелені кімнати”, - ФОТО, фото-1

Слідчий буде перебувати в іншій кімнаті та дитина не буде його бачити взагалі. Питання, які треба поставити, слідчий говоритиме психологу через блютуз.

У Запоріжжі для допиту дітей відкрились спеціальні “зелені кімнати”, - ФОТО, фото-2

Проєкт впроваджено поліцією Запорізької області разом з громадською правозахисною організацією «Егіда-Запоріжжя» за сприяння Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні та за фінансової підтримки Уряду Данії.

“Ми розуміємо, наскільки важливо для населення України відчувати себе безпечно в такі часи і ми розуміємо, наскільки багато поліція робить, щоб люди в громадах відчували себе безпечно на побутовому рівні. Реалізація цього проекту важлива, бо вона спрямована на захист прав дітей та підлітків”, - сказав під час відкриття кімнати програмний менеджер ПРООН Нільс Крістенсен.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Допит #злочинів #діти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...