• Головна
  • Як виглядають житлові будинки, які відбудовують в Запоріжжі після ракетних ударів, - ФОТО
19:35, 13 січня

Як виглядають житлові будинки, які відбудовують в Запоріжжі після ракетних ударів, - ФОТО

В Запоріжжі триває відбудова житлових багатоповерхових будинків, які були зруйновані та пошкоджені внаслідок ракетних ударів російських окупантів. Відбудову здійснюють за кошти місцевого та державного бюджетів, спонсорські гроші.

Як триває відбудова, далі на 061.

Як повідомив секретар міської ради Анатолій Куртєв, в будинку на вул.Сталеварів, 16 вже збудовані стіни зруйнованого під’їзду та внутрішні квартирні перегородки. У відновленому під’їзді підрядник вже встановив вікна та накрив покрівлю гідробар’єром. Тривають штукатурні роботи в підвалі, в якому облаштовують укриття. На наступному тижні в будинку заплановано монтаж мереж каналізації та електро- і водопостачання, облаштування входу до під’їзду, укладання металочерепиці.

В будинку на пр. Соборному, 151 в квартирах відновленого під’їзду тривають внутрішні роботи. Продовжується встановлення архітектурних елементів та реконструкція фасаду.

В будинку на Зестафонській, 10 підрядник працює над усуненням невеликих зауважень, які мешканці квартир відбудованого під’їзду висловили під час огляду своїх відремонтованих осель. Наступного тижня продовжиться облаштування входів до під’їздів, - повідомили в мерії. На цьому об’єкті побував також і голова ЗОВА Юрій Малашко. Він заявив, що реконструкцію практично завершено: зруйновані квартири відновлено, будівлю підключили до системи опалення та водопостачання, найближчим часом підключать газ. Укріплено фасади, виконано повний комплекс відновлювальних робіт із застосуванням сучасних енергозберігаючих матеріалів. Як зазначив підрядник, жителі будинку задоволені попереднім результатом.

Як інформують в мерії, за адресою Кияшка, 22 в квартирах та під’їздах виконуються штукатурні та шпаклювальні роботи, завершується заміна мереж водопостачання. Заплановано виконати заміну каналізаційних випусків. В ЗОВА заявили, що роботи на цьому об’єкті просуваються повільно і облаштування квартир досі не завершено.

- Підрядники зазначали, що мешканці зможуть повернутися до своїх домівок в лютому, тепер говорять про травень. Юрій Малашко надав доручення пришвидшити роботи та зазначив, що перевірить їх виконання особисто, - повідомили в ЗОВА.

Як раніше писав 061, в ЗОВА заявили про випадки зловживання ВПО виплатами від держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#відбудова #Запоріжжя #будинок #будівництво
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...