• Головна
  • У Запоріжжі відправили під суд покоївку, яка в соцмережах підтримувала російську армію та розказувала про нацизм
13:35, 11 січня

У Запоріжжі відправили під суд покоївку, яка в соцмережах підтримувала російську армію та розказувала про нацизм

У Запоріжжі відправили під суд покоївку, яка в соцмережах підтримувала російську армію та розказувала про нацизм

Запорізький суд, який у 2024 році все ще носить назву «Ленінський районний суд Запоріжжя» затвердив угоду про визнання винуватості між прокуратурою і пенсіонеркою - покоївкою у справі щодо виправдання збройної агресії Російської Федерації проти України.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Згідно з матеріалами справи, обвинуваченою є жінка пенсійного віку, що працює покоївкою в ТОВ «Соціальні ініціативи Запоріжжя», що є афілійованою структурою з підприємствами групи «Метінвест». Як проросійсьуі налаштована особа з початку вторгнення вона підтримувала агресивну політику РФ та звинувачувала українську владу у розв`язуванні та ескалації конфлікту між Україною та РФ починаючи з 2014 року.

Через особисту сторінку в мережі «Одноклассники» вона розміщувала публікації де писала наступне: «Низкий поклон нашим воинам, которьіе сегодня, как и наши дедьі в 1945-м, ведет борьбу с нацизмом победа будет za нами», «Россию не остановить бандеровщина будет уничтожена!», «Российский солдат, воин освободитель» та інші.

В інших своїх дописах жінка висловлювала підтримку путіну, армії росії та Донбасу, систематично визнаючи правомірною напад Російської федерації на Україну, починаючи з 2014 року.

Суд кваліфікував дії обвинуваченою, як кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 436-2 КК України - поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію РФ.

Разом із обвинувальним актом до суду надійшла угода про визнання винуватості укладена між прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та Державної прикордонної служби за участю адвоката жінки. Згідно з угодою, суд призначив покарання спочатку у вигляді позбавлення волі на строк 5 років, а потім звільнив її від відбування покарання, залишивши лише іспитовий термін на один рік.

 Нагадаємо, раніше ми писали про те, що СБУ затримала ворожого агента, який збирав інформацію про оборонні підприємства у Запоріжжі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#обвинувачення #соцмережі #підтримка Росії #СВО #мирова угода #прокуратура
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...