• Головна
  • «Не було ніякого страху»: гвардієць розповів про оборону Запорізької АЕС від окупантів
14:04, 5 січня

«Не було ніякого страху»: гвардієць розповів про оборону Запорізької АЕС від окупантів

26-річний Олексій - командир відділення 23-ї окремої бригади охорони громадського порядку “Хортиця” Нацгвардії України. Він брав участь в боях за ЗАЕС, потім продовжив службу на Запорізькому напрямку.

Історію Олексія розповіли на сторінці 23-ї бригади ОГП «Хортиця» в Фейсбуці. 

Строкову службу Олексій проходив у Почесній варті Першої Президентської бригади НГУ. Після закінчення строкової служби він підписав контракт та служив на Запорізькій атомній електростанції у взводі швидкого реагування гранатометником.

Найголовнішим завданням у нацгвардійців, що тоді несли службу на ЗАЕС, було зупинити ворожу колону. Вони розподілились на невеличкі групи по 10-15 чоловік та зайняли оборону на підході до станції.

“Фактично сама оборона розпочалася з мого пострілу з гранатомету РПГ, після якого танк окупантів спалахнув. Потім ми зайняли позиції на самій станції. Наші снайпера працювали по ворогу з енергоблоків, висоток та будівель. Я також зайняв позицію на висотці біля першого енергоблоку і звідти вів вогонь”, - розповідає Олексій.

Вони з побратимами усвідомлювали, що сили суперника переважають, але прийняли бій.

“Тоді був адреналін, не було ніякого страху. Ми знали, що в перший день вони зайшли до нас і пішли в сторону Василівки. Відступати нам було нікуди, бо позаду водосховище, а зліва та зправа війська рф. Було зрозуміло, що їх більше, і шансів у нас мало, та ми прийняли бій. Я вважаю, що наше завдання тоді було виконане на всі 100 відсотків”, - зауважив військовий.

Окупанти стріляли з танків по станції, пошкодивши перший енергоблок. Під час бою Олексій отримав контузію – ворожий танк влучив неподалік нього.

Після оборони ЗАЕС Олексій продовжив захищати країну на Запорізькому напрямку як командир відділення. На передовій брав участь у штурмових та оборонних діях. Зараз він у складі мобільної вогневої групи боронить небо над Запоріжжям від ворожих безпілотників. Олексій прагне вигнати окупантів з української землі та спокійно жити з родиною, бачити, як росте його дитина.

Нагадаємо Запорізьку атомну електростанцію російські окупанти захопили 4 березня 2022 року.

«Не було ніякого страху»: гвардієць розповів про оборону Запорізької АЕС від окупантів  , фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ЗАЕС #атомна станція #бій #НГУ #нацгвардія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...