• Головна
  • Воїни 65-ї ОМБр розповіли, як взяли у полон окупантів під Роботино
09:25, 4 січня

Воїни 65-ї ОМБр розповіли, як взяли у полон окупантів під Роботино

Воїни 65-ї ОМБр розповіли, як взяли у полон окупантів під Роботино

Протягом грудня 2023 року воїни одного з батальйонів 65-ї окремої механізованої бригади, що боронять Запорізький напрямок, взяли у полон 12 військовослужбовців ворожої армії. Хлопці кажуть, що проводити такі успішні операції допомагає командна робота та планування.

Про це повідомили на сторінці 65-ї ОМБр в Фейсбуці.

Командир батальйону зазаначив, що в грудні бійці двічі брали в полон по 6 окупантів. Про одну з цих успішних операцій розповіли учасники бою. Вони змогли деблокувати побратимів, які перебували в оточенні, повернути під контроль позиції та взяти в полон 6 окупантів.

- В нас була інформація, що ворог закріпився в окопі і тримає його, як бачить рух – прострілює окоп. Нами було прийняте рішення піти верхом окопу. Для них це було неожидано. За рахунок того, що дронщик нам підсвітив, показав точну точку, ми змогли верхом переміститись непомітно. Ми вже знали приблизно відстань до ворога. Коли ми підійшли, вони навіть не зрозуміли, що вони в оточенні, - згадують бійці.

Їх було шестеро, сили противника складали 7 осіб. Шістьох взяли в полон, а сьомий обрав смерть від гранати. Українським захисникам, які були в меншості, виграти бій допомогла командна робота.

- Це була командна робота. Всі спрацювали: і аеророзвідка наша, і командування, ми. Всі спрацювали як єдиний організм, - додають військовослужбовці. 

Полонені окупанти розповідають, що в них є задача – вибити ЗСУ з Роботино.

- В них чітке завдання стоїть – відбити до нового року повністю Роботино та втрачені позиції, тому вони регулярно, практично щодня, намагаються висаджувати десант. З різних сторін прощупують вразливі місця і заскочують на наші позиції, тим самим намагаються вибита нас звідти будь-яким шляхом. Вони достатньо щільно нас атакують, приходиться важкувато. Десант висаджують 2-3 БМП, через поле вискакують практично на позиції, - розповів командир батальйону.

Раніше 061 писав як на Запорізькому напрямку САУ “Гвоздика” знищила ворожий бліндаж.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#65 бригада #Роботине #полон #бій
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...