• Головна
  • Якість води в окупованому Бердянську не відповідає державним санітарним нормам - БМВА
12:57, 2 січня

Якість води в окупованому Бердянську не відповідає державним санітарним нормам - БМВА

Після підриву Каховської ГЕС центральне водопостачання тимчасово окупованого Бердянська здійснюється із Бердянського (Бердовського) водосховища на р. Берда. Місцеві жителі постійно скаржаться на якість води. Її невідповідність державним санітарним нормам підтверджують результати аналізу води з Бердянського водосховища.

Про це повідомили в Бердянській міській військовій адміністрації.

Жителі Бердянська скаржаться, що вода каламутна, з хімічним запахом та залишає розводи на посуді. Результати аналізу води з Каховського водосховища, що проводились ще до повномасштабного вторгнення, різняться в десятки разів.

- Показники якості поданої води в міську мережу не відповідають вимогам ДСанПіН. Питну воду мешканці змушені купувати. Кажучи іншими словами російська влада забезпечує мешканців міста не якісною технічною водою, а питну реалізує за завищеними цінами, - повідомили в БМВА.

Якість води в окупованому Бердянську не відповідає державним санітарним нормам - БМВА, фото-1

Окрім цього, обсяг поданої води в Бердянськ в середньому складає 28 тис.м3 на добу, а до окупації цей показник становив 17 тис.м3/добу.

- Такі показники можуть свідчити тільки про великі втрати води у зв’язку з аваріями на водопровідних мережах. Для прикладу: кількість аварій за листопад 2022 складає 43 од., а за відповідний період 2023 - 145 од, - додали в БМВА.

Як раніше писав 061, голова тимчасово окупованої Комиш-Зорянської громади та очільник Запорізького регіонального відділення Всеукраїнської асоціації ОТГ Ігор Гнатуша розказав про життя в окупації. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#вода #Бердянськ #окупація #водопостачання
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...