• Головна
  • Окупаційні телеграм-канали Запорізької області збрехали про результати атаки на десантний корабель "Новочеркаськ"
14:56, 1 січня

Окупаційні телеграм-канали Запорізької області збрехали про результати атаки на десантний корабель "Новочеркаськ"

Окупаційні телеграм-канали Запорізької області збрехали про результати атаки на десантний корабель "Новочеркаськ"

Представники окупаційної влади минулого тижня прибрехали про стан десантного корабля «Новочеркаськ» та про кількість загиблих та поранених моряків на ньому.

Так, 26 грудня телеграм-канал окупаційної влади «Запорожский Вестник» оприлюднив допис щодо атаки на російський корабль «Новочеркаськ» у порту Феодосії в окупованому Криму. За версією пропагандистів, судно отримало лише пошкодження. За інформацією голови окупованого півострова, кількість загиблих обліковується лише однією людиною та ще двоє травмовані.

«Большой десантный корабль «Новочеркасск» получил повреждения в Феодосии в ходе отражения удара ВСУ с применением авиационных управляемых ракет, сообщили в Минобороны России. В ходе противовоздушного боя средствами ПВО уничтожены два украинских Су-24, осуществлявших пуск ракет. В результате вражеской атаки в Феодосии погиб один человек, двое ранены.Повреждения получили шесть зданий – в основном, выбиты окна. Транспортная инфраструктура работает в штатном режиме, ограничений по пассажирским перевозкам нет», - зазначається в дописі телеграм-каналу.

Проте це не зовсім правда. У ніч на 26 грудня у ЗСУ повідомили про знищення російського великого десантного корабля «Новочеркаськ» під час удару в окупованому Криму.За словами речника командування Повітряних сил України Юрія Ігната, «Новочеркаськ», який крилатими ракетами атакувала українська авіація, згорів ущент. Цю інформацію повність підтверджує британська розвідка.

Глобальні наслідки удару по Новочеркаську показали навіть російські державні ЗМІ, які зафіксували уламки військового корабля на клумбах, тротуарах і дахах багатоквартирних будинків у Феодосії. Цю інформацію потім оперативно видалили, але її все ще можна побачити.

Головне питання, на яке поки немає чіткої відповіді, пов'язане з масштабом наслідків – кількістю вбитих та поранених на борту «Новочеркаська». За даними російського видання, «Агентство» екіпаж "Новочеркаська" складає 98 осіб.

Російська влада інформацію про жертви «Новочеркаська» публічно не розголошує, проте 29 грудня видання «Новости Севастополя» і «Независимое телевидение Севастополя» («НТС») із посиланням на відділ інформаційного забезпечення Чорноморського флоту РФ повідомило про те, що загинули 74 російські моряки, ще 27 – були поранені. Згодом обидві публікації були видалені.

Про загибель російських моряків також пише український Центр національного спротиву. Він посилається на лист Євменова, який нібито мають у розпорядженні активісти «Кібер Спротиву».

«Лист вдалося перехопити завдяки контролю поштової скриньки пропагандистки з телепроєкту «НАШІ» на каналі «Россия 1». У ньому росіяни підтверджують смерть більшості особового складу корабля, ураженого у Феодосії Силами оборони 26 грудня. Ще 27 окупантів зазнали поранення», – йдеться у повідомленні.

Офіційно Міноборони Росії про втрати на кораблі не повідомляло.

“Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.”

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#десантний корабль #Новочеркаськ #загиблі #пораненні #моряки #Феодосія #наслідки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Пояснюємо, що не так із заявами окупантів. Що з них є фейком та маніпуляцією. На окупованих територіях Запорізької області так звана "влада" звинувачує українську владу та армію у своїх же провокаціях
Оголошення
live comments feed...