• Головна
  • СБУ підозрює у фінансуванні збройної агресії рф бізнесмена Євгенія Черняка, що родом із Запоріжжя
21:15, 29 грудня 2023 р.

СБУ підозрює у фінансуванні збройної агресії рф бізнесмена Євгенія Черняка, що родом із Запоріжжя

Служба безпеки підозрює у фінансуванні збройної агресії рф власника одного з найбільших алкогольних холдингів України Євгенія Черняка.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

За даними слідства, компанії Євгенія Черняка продовжували вести бізнес з рф під час повномасштабного вторгнення. Протягом 2022 року у якості податків та зборів підпорядковані Черняку підприємства перерахували до бюджету країни-агресорки близько 6 млрд у гривневому еквіваленті.

За інформацією СБУ, підприємства Черняка, що знаходяться на території країн Центральної Азії та Південного Кавказу, закуповували в рф спирт та іншу супутню продукцію.

В приміщеннях холдингу бізнесмена на території України провели обшуки, в ході яких знайшли докази незаконної діяльності. Черняку та 6 топ-менеджерам його компаній повідомили про підозру в пособництві державі-агресору, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ст. 111-2 ККУ).

Вирішується питання про накладення арешту на їх приватне і корпоративне майно для передачі в управління Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Уродженець Запоріжжя бізнесмен Євгеній Черняк є засновником холдингу Global Spirits (бренди «Хортиця», «Мороша», «Первак»). Раніше суд у Москві заочно заарештував його у справі про «фінансування тероризму».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Євгеній Черняк #СБУ #підозра
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...