• Головна
  • Вісім загиблих людей, вщент зруйновані будинки: все, що відомо про масовану ракетну атаку по Запоріжжю, - ФОТОРЕПОРТАЖ
ОНОВЛЮЄТЬСЯ
18:54, 29 грудня 2023 р.

Вісім загиблих людей, вщент зруйновані будинки: все, що відомо про масовану ракетну атаку по Запоріжжю, - ФОТОРЕПОРТАЖ

ОНОВЛЮЄТЬСЯ
Вісім загиблих людей, вщент зруйновані будинки: все, що відомо про масовану ракетну атаку по Запоріжжю, - ФОТОРЕПОРТАЖ

Сьогодні з 07:30 до 08:25 російська армія здійснила масований ракетний удар по території Запоріжжя. Наразі встановлені 12 ракетних влучань. Ворожі ракети поцілили в приватний житловий сектор, промислові об’єкти, відкриту територію Станом на 16:25 відомо про загибель восьми людей, 13 отримали поранення.

Як виглядає місце ракетного удару – далі в фоторепортажі 061.

Одна з ракет влучила в житлову забудову, повністю зруйнувавши два приватних будинки. З самого ранку на місці ракетної атаки працювали рятувальники, комунальні служби, криміналісти, медики. Поруч з ними знаходились родичі людей, які проживали в будинках. Серед них дівчина, в якої в будинку була бабуся та батько. З самого ранку вона довго не могла додзвонитись бабусі, врешті слухавку взяла незнайома жінка і повідомила, що бабусі більше немає. Дівчина телефонувала і батьку, але його телефон відключений.  

За повідомленням поліції, з-під завалів приватного будинку дістали тіла трьох людей та рештки невстановленої особи, її ідентифікують за допомогою ДНК-експертизи. Відомо, що серед загиблих у приватному секторі, 53-річна вчителька молодших класів місцевої гімназії №4 Оксана Воробйова.

Окрім цього, під час рятувально-пошукових робіт на одному з підприємств Запоріжжя знайдено тіла чотирьох людей.

В міській раді інформують, що внаслідок атаки в Запоріжжі пошкоджено інфраструктурний обʼєкт, 29 багатоповерхівок, 11 приватних будинків, 2 школи, 2 дитсадка та 1 медзаклад. Пошуково-рятувальні роботи наразі тривають

За інформацією голови ЗОВА Юрія Малашка ворог атакував Запоріжжя ракетами типу Х-22, Х-32, Х-101, а також “Циркон”.

Управління СБУ в Запорізькій області розпочало досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Загалом, вночі 29 грудня ворог здійснив масовану ракетну атаку по території всієї України. В Генштабі повідомили, що противник випустив близько 160 ракет різних типів та ударних безпілотників. 88 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 та 27 ударних БпЛА «Shahed-136/131» було знищено.

30 грудня 

Кількість жертв ракетного удару зросла до 9 осіб. В Запоріжжі та Запорізькій області 30 грудня оголошено Днем жалоби.

В облуправлінні ДСНС повідомили, що внаслідок ракетного удару 29 грудня виникли пожежіна території підприємств і гаражного кооперативу загальною площею 674 кв.м.

За уточненою інформацією поліції для атаки ворог застосував ракети типу “Циркон” і “Х-101”.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ракетний удар #Запоріжжя #рятувальники #поліція #будинок #руйнування #ракета
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...