• Головна
  • Технологія та безпека під час спилювання дерев у місті  
Новини компаній
10:47, 28 грудня 2023 р.

Технологія та безпека під час спилювання дерев у місті  

Новини компаній
Технологія та безпека під час спилювання дерев у місті  , фото-1

Спилювання дерев пов'язане з небезпекою завжди, але в умовах міста ризики багаторазово зростають. Особливо, якщо роботи ведуться поблизу об'єктів, які можуть бути пошкоджені при падінні спиляного стовбура. Для забезпечення безпеки спилювання дерев у містах використовують спеціальні технології та вживають особливих запобіжних заходів.  

Підготовка до роботи зі спилювання дерев у місті  

Кожна конкретна ситуація вимагає огляду місця майбутніх робіт і ретельного аналізу таких факторів:  

  • Розмірів і стану екземпляра, що видаляється, - який нахил стовбура, чи є на ньому дупла або сухі гілки тощо;   

  • Розташування екземпляра щодо будівель, об'єктів інфраструктури, ліній електропередачі;   

  • Погодних умов.   

На підставі цих даних вибирається відповідна технологія, розробляється покроковий план спилювання дерева і необхідні заходи безпеки. Також готується все необхідне обладнання - пилки, мотузки, карабіни, поліспасти, страхувальні системи.  

Для видалення дерева бажано вибрати досвідчених фахівців, які знайомі з усіма нюансами цієї небезпечної роботи. Ознайомитися з цінами на спилювання дерев ви можете за посиланням з детальним прайсом на послуги арбористів.  

Технологія спилювання дерев у місті  

Вибір техніки спилювання дерев здійснюється залежно від ситуації. У випадках, коли недостатньо місця для падіння спиляного екземпляра або існує ризик пошкодження будівель, комунікацій, комунікацій, які розташовані поруч, застосовують спилювання дерев по частинах. Великі гілки і фрагменти стовбура спилюють, починаючи з верхівки, поступово просуваючись до кореня. Якщо дозволяють обставини, то спиляні частини скидаються вниз, але частіше з міркувань безпеки їх доводиться спускати на мотузках.  

Для спуску фрагментів використовується поліспаст - пристосування з блоків і мотузок, що дає змогу без великих зусиль керувати переміщенням важкого вантажу. Поліспаст має бути надійно закріплений. Кожен фрагмент, що спилюється, попередньо обв'язують мотузками, які перекидають через сучки дерева, що спилюється, або сусіднього дерева. Після спила робиться завіска відокремленого фрагмента і за допомогою поліспаста він спускається вниз. Спуск здійснюється за участю всієї бригади, яка вживає заходів, щоб фрагмент, що спускається, не зачіпав навколишні об'єкти. Після благополучного опускання фрагмента приступають до обв'язки, спилювання і спуску наступного, поки дерево не буде спиляно повністю.  

Забезпечення безпеки  

Робота зі спилювання дерев приховує в собі багато прихованих загроз - від відскоку пилки, яка може завдати поранення, до непередбачуваної траєкторії падіння або зламу стовбура через різкий ривок мотузки. Усі ці ситуації мають бути передбачені, і ймовірність їх виникнення має бути зведена до мінімуму шляхом суворого дотримання техніки безпеки.  

В екіпіровку арбористів входять захисні каски, рукавички, окуляри. Під час перебування на висоті вони зобов'язані використовувати страхувальні системи. Поки ведуться роботи нагорі, внизу вся діяльність має бути зупинена. Щоб запобігти потраплянню сторонніх людей у небезпечну зону, її огороджують сигнальною стрічкою.  

Робота арбористів вимагає високої концентрації та миттєвої реакції на обставини, що змінюються. Також велике значення має досвід, який дає змогу передбачити всі підводні камені та вжити превентивних заходів щодо їхнього оминання. План дій при кожній можливій надзвичайній ситуації повинен бути розроблений заздалегідь.  

Закінчення роботи  

Після завершення основної частини роботи арбористи знімають спорядження і очищають зону проведення робіт від деревних залишків. Також проводиться огляд сусідніх об'єктів, щоб переконатися, що на них не з'явилося пошкоджень.  

Висновок  

Щоб спил дерев у місті був безпечним і обходився без заподіяння шкоди міському середовищу, необхідно довіряти цю роботу досвідченим арбористам. Тільки напрацьоване роками чуття і злагоджена робота команди професіоналів, а також суворе дотримання техніки безпеки допоможуть впоратися з усіма труднощами і спиляти дерево без неприємних наслідків. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...