• Головна
  • У Запорізькій міськраді знову не змогли запровадити обмеження для обранців з заборонених партій
08:54, 23 грудня 2023 р.

У Запорізькій міськраді знову не змогли запровадити обмеження для обранців з заборонених партій

У Запорізькій міськраді знову не змогли запровадити обмеження для обранців з заборонених партій

На останній сесії року Запорізької міської ради так і не набрав необхідної кількості голосів проєкт рішення щодо встановлення заборони депутатам, що висувалися та були обраними від політичних партій ОПЗЖ та «Партія Шарія», займати керівні посади в Запорізькій міській раді та її органах.

Про це стало відомо під час засідання двадцять другої сесії Запорізької міської ради, передає 061.

Це вже не вперше депутатський корпус виносить в сесійну залу питання, щодо необхідності встановити обмеження на зайняття керівних посад на представників заборонених партій. Зокрема, таким є заступник міського голови з земельних питань Роман Таран. Він одночасно є позафракційним депутатом міської ради, хоча обирався та проходив в раду саме під прапором партії «ОПЗЖ». Діяльність цієї партії згодом була призупинена відповідним рішенням РНБО. 

«Враховуючи, що РНБО було встановлено, зокрема, антиукраїнську діяльність ЗАБОРОНЕНИХ ПОЛІТИЧНИХ ПАРТІЙ, надання додаткових повноважень депутатам, обраним від Запорізької міської ради, може створити додаткові загрози державному суверенітету й територіальній цілісності України, сприяти підриву її державної, економічної та інформаційної безпеки, зниженню обороноздатності, веденню підривної діяльності проти України, особливо в період дії воєнного стану внаслідок російської збройної агресії», - зазначається в тексті рішенням за авторством депутатки Регіни Харченко.

Вона додатково зауважила на сесії, що цей проєкт рішення не стосується голів та секретарів тимчасових комісій, а лише тих осіб, що входять до виконавчої влади та отримають зарплату.

Під час голосування цю ініціативу не підтримала більшість депутатського корпусу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі депутати вчергове не погодили повернути громаді земельну ділянку, яка розташована у сквері Дениса Тарасова

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#сесія #депутати #заборонені партії #ОПЗЖ #заступники #керівні посади
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...