• Головна
  • На «Запоріжсталі» з’являться унікальні стінописи, створені відомим українським муралістом Сашком Корбаном у межах арт-проєкту «Кожен з нас – герой»
Новини компаній
15:00, 20 грудня 2023 р.

На «Запоріжсталі» з’являться унікальні стінописи, створені відомим українським муралістом Сашком Корбаном у межах арт-проєкту «Кожен з нас – герой»

Новини компаній

«Запоріжсталь» Групи Метінвест створить серію об’єктів стріт-арту на території підприємства та у Запоріжжі, присвячену героям України різних часів «Кожен з нас – герой! Кожен – частина новітньої історії». Задум проєкту втілить у життя відомий український художник-мураліст Сашко Корбан.

Спільний проєкт «Запоріжсталі» та Сашка Корбана «Кожен з нас – герой! Кожен – частина новітньої історії» передбачає створення серії муралів видатних українців на промислових об'єктах «Запоріжсталі» та іншої інфраструктури Запоріжжя. Мета проєкту — зберегти національну пам'ять про українських героїв та підкреслити, що кожен з наших сучасників, як і видатні історичні постаті століття тому, створює незалежне, суверенне та мирне майбутнє України.

В межах проєкту планується зображення на муралах знакових історичних постатей, державних та культурних діячів, науковців, а також нових героїв – українців, які зараз наближають перемогу України кожен на своєму фронті.

«Цим проєктом ми стверджуємо, що кожен з нас герой, що формує новітню Україну, плекаючи досягнення великих українців. «Запоріжсталь» протягом своєї 90-річної історії завжди працював на благо Запоріжжя та України, був і зараз є надійною опорою Держави в її найскладніші часи. Визнання та поваги заслуговує кожен запоріжсталівець, який своєю працею зміцнює країну та наближає Перемогу, підтримує героїв сучасної Української держави — Сили Оборони України. Сьогодні вкрай важливо цінувати, пам’ятати та примножувати внесок кожного українця в створення новітньої історії та, за прикладом великих українців, будувати Україну майбутнього: сильну, вільну та незалежну», - зазначив Генеральний директор комбінату «Запоріжсталь» Групи Метінвест Роман Слободянюк.

Художником проєкту виступив Сашко Корбан – знаний український мураліст родом із Донбасу. Його картини прикрашають міста України, Італії, Грузії, Туреччини. Розроблені майстром унікальні картини доповнять та естетично увиразнять Запоріжжя та промислові будівлі комбінату «Запоріжсталь». Перша робота, створена на будівлі цеху холодного прокату «Запоріжсталі» – Гетьман Богдан Хмельницький, творець та перший очільник Української козацької держави, талановитий полководець та дипломат.

Нагадаємо, «Запоріжсталь» та Метінвест створять в Запоріжжі першу в Україні інтерактивну експозицію про російсько-українську війну з акцентом на ключову в ній роль Запоріжжя як міста сили, звитяги та сміливості. Простір Переосмислення поєднає у собі унікальну музейну експозицію з 11 тематичних залів із залученням імерсивних технологій, лекторій просто неба з можливістю перегляду мультимедійних продуктів на великому екрані, виставкову залу, Зону пам’яті героїв, які віддали життя за Україну, а також інші локації, які важливі для усвідомлення ролі Запоріжжя у війні та майбутній Перемозі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Група Метінвест #Запоріжсталь #проєкт «Кожен з нас – герой! Кожен – частина новітньої історії»
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...