• Головна
  • У Запорізькій області окупанти прикривалися полоненими під час штурму: розпочато розслідування воєнного злочину, - Офіс Генпрокурора
14:52, 14 грудня 2023 р.

У Запорізькій області окупанти прикривалися полоненими під час штурму: розпочато розслідування воєнного злочину, - Офіс Генпрокурора

У Запорізькій області окупанти прикривалися полоненими під час штурму: розпочато розслідування воєнного злочину, - Офіс Генпрокурора

Вчора “Радіо Свобода” оприлюднило матеріал щодо ймовірного використання українських полонених, у якості живого щита на Запорізькому напрямку. СБУ розпочало розслідування воєнного злочину. 

Про це повідомляє Офіс Генпрокуратура, передає 061. 

14 грудня у Офісі Генпрокурора заявили про відкриття кримінального провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни (ст. 438 КК України). Розслідування веде запорізьке управління СБУ.

“Військовослужбовці рф, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, під час здійснення бойових дій проти Сил оборони України на Запорізькому напрямку зухвало використовували українських військовополонених як “живий щит”, - повідомили у відомстві. 

Підставою для розслідування став матеріал “Радіо Свобода”, у якому проаналізували відео зі штурмом позицій українських захисників. На кадрах видно, як російські військові прикриваються трьома беззбройними людьми у формі ЗСУ і ведуть вогонь в сторону українських військових. Після боєзіткнення полонених повертають в сторону позицій окупантів, одного з них, який намагається відійти у іншому напрямку, ймовірно, вбивають. 

Журналісти з’ясували, що відео з дрона зняли біля Роботино Запорізької області. Наразі на цьому напрямку українським військовим протистоять підрозділи 234-го десантно-штурмового полку армії росії. Доля людей, яких використовували у якості “живого щита”, залишається невідомою. 

Раніше 061 повідомляв, що у Запоріжжі судитимуть мешканця Донецької області, який воював на боці окупантів.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#воєнний злочин #Роботино #полонені #Запорізька область #війна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...