• Головна
  • Як у Запоріжжі відновлюють триповерховий житловий будинок, в який влучила російська ракета, - ФОТОРЕПОРТАЖ
14:18, 8 грудня 2023 р.

Як у Запоріжжі відновлюють триповерховий житловий будинок, в який влучила російська ракета, - ФОТОРЕПОРТАЖ

Як у Запоріжжі відновлюють триповерховий житловий будинок, в який влучила російська ракета, - ФОТОРЕПОРТАЖ

Сьогодні, 8 грудня, представники міської ради разом з підрядниками та проектантами провели виїзну нараду щодо капітального ремонту з відновленням несучих конструкцій житлового будинку по вулиці Кияшко у Запоріжжі. Цей будинок один з перших постраждав від ракетних атак країни агресора – 24 вересня 2022 року. За останній місяць будівельники закінчили встановлювати всі вікна, запустили опалення у ЦНАПі та продовжують проводити внутрішні роботи у квартирах триповерхового будинку.

Про це повідомляє 061.

Як повідомив керівник підрядної організації «Статусбудінжиніринг» Сергій Дідух, спеціалісти працюють над внутрішніми перегородками в приміщенні ЦНАПу, прокладають силові дроти для живлення квартир у першому, другому під'їздах, ліфті, проводять штукатурні роботи у квартирах трьох під’їздів.

“Наразі основний акцент в роботах у нас саме на штукатурці стін квартир, далі почнемо демонтувати систему каналізації в першому під’їзді, прокладати водопровод. Гадаю, що через тиждень-два розпочнемо вже укладати пакет в санвузлах. Проєктом у нас передбачено укладання кахелю ще на кухні. На об’єкті зараз працює у нас 35 людей і виходячи з тих процесів, що є, цього поки достатньо. Згодом у нас буде більше роботи. Там, де штукатурка була складна, ми будемо штабелювати, далі будемо займатися відкосами”, - повідомив Сергій Дідух.

Проєкт розбитий на три черги відповідно до технології будівництва. За проєктом всі роботи (при стабільному фінансуванні) мали б бути завершені в грудні 2024 року, проте наразі в департаменті ЖКГ наголошують, що повністю здати об’єкт планують у червні наступного року. Наразі також постало питання, щодо отримання технічних умов від «Запоріжгазу», щоб розробити проєкт, а потім виконувати необхідні роботи з утеплення фасаду.

«Самі квартири будуть виконані трошки раніше і залишається у нас фасад і благоустрій на наступний рік. Загалом згідно усіх технічних процесів об’єкт буде повністю зданий в експлуатацію у червні 2024 року», - розповідає начальниця відділу капітального ремонту департаменту з управління ЖКГ Інна Внукова.

В.о. міського голови Анатолій Куртєв запропонував підряднику збільшити кількість робітників на об’єкті, оскільки чимала кількість квартир готова для штукатурних робіт, проте там немає фахівців. Це допоможе прискорити темпи робіт.

Загальна сума фінансування капремонту на будинок по Кияшко з 18 квартир – 50,5 мільйонів гривень. На перший етап відновлення виділили кошти з місцевого бюджету – близько 20 мільйона гривень, а вся інша сума – за рахунок субвенції з державного бюджету.

Також керівництво міськради обговорило темпи робіт на інших об’єктах, де триває відновлення після ракетних ударів - на вулиці Зестафонській, Сталеварів та проспекту Соборному.

На проспекті Соборному, 151 працюють над ремонтом вхідної групи та облаштування бетонного прифундаментного вимощення (відмостки) під'їздів, встановлення дверей в усіх під’їздах. В зруйнованій частині будинку всі чорнові роботи всередині вже завершені – встановлюється плитка на підлогу і з наступного тижня розпочнуть клеїти шпалери. Також продовжуються роботи з утеплення даху та з каналізацією.

На Зестафонській вже завершені роботи з оздоблення в квартирах на 4-5 поверхах. Наразі монтується санприбори та двері у санвузлах. Підрядники зазначають, що у грудні вони могли б віддати ключі від квартир мешканцям 3-5 поверхів, проте зависло питання з газовою службою.

На Сталеварів, 16 робітники виконали всі монолітні роботи. На сьогоднішній день на першому та другому поверсі у повному обсязі виконана кам'яна кладка виконана. Зараз робітники працюють на третьому поверсі.

“Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.”

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#реконструкція #Кияшко #будинок #темпи #квартири #опорядження #газова служба
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...