• Головна
  • На Запоріжжі представники окупаційної влади вигадали фейк про мобілізацію людей похилого віку до лав ЗСУ
12:19, 7 грудня 2023 р.

На Запоріжжі представники окупаційної влади вигадали фейк про мобілізацію людей похилого віку до лав ЗСУ

На Запоріжжі представники окупаційної влади вигадали фейк про мобілізацію людей похилого віку до лав ЗСУ

Представники окупаційної влади поширюють інформацію про те, що в Україні з’явилися "агітаційні листівки" із закликами до людей літнього віку мобілізовуватись до ЗСУ.

Відповідний допис з’явився в телеграм-каналі окупаційної влади «Токмак Сегодня» 29 листопада 2023 року.

«Наочна агітація із заманювання старих у ролі гарматного м'яса на фронт. Слогани можете оцінити самі: 1. Ти вже пожив своє – йди на фронт! 2. Ніколи не пізно записатися до ЗСУ! 3. Щаслива старість можлива. Оновлюй свої дані в ТЦК. 4. Вік тільки у твоїй голові. Вступай до лав ЗСУ. Адекватні категорії мобілізованих закінчуються – звідси відправлення на скотобійню жінок, студентів, людей похилого віку, інвалідів», - зазначається в дописі «Токмак Сегодня».

На Запоріжжі представники окупаційної влади вигадали фейк про мобілізацію людей похилого віку до лав ЗСУ, фото-1

Першоджерело фото з агітаційними листівками належить російським ресурсам – voenhronika, та Telegram-каналу "БайБайден". В українському сегменті не вдалося знайти жодних згадок щодо розміщення таких листівок.

У Центрі протидії дезінформації зауважують, що ця історія немає нічого спільного з реальністю.

"Це черговий фейк пропаганди, який вона створила в рамках своєї інформаційної кампанії щодо "насильницької мобілізації" в Україні. Відповідно, ніяких листівок з подібним змістом у столиці не роздають", - пише ЦПД.

“Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.”

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#дезінформація #мобілізація #фейк #агітація #листівки #похилий вік
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Пояснюємо, що не так із заявами окупантів. Що з них є фейком та маніпуляцією. На окупованих територіях Запорізької області так звана "влада" звинувачує українську владу та армію у своїх же провокаціях
Оголошення
live comments feed...