• Головна
  • У Запорізькій області окупаційна влада розганяє фейки про продаж бензину на АЗС за військовим квитком
11:10, 7 грудня 2023 р.

У Запорізькій області окупаційна влада розганяє фейки про продаж бензину на АЗС за військовим квитком

У Запорізькій області окупаційна влада розганяє фейки про продаж бензину на АЗС за військовим квитком

Представники окупаційної влади через підконтрольні телеграм-канали та медіа розповсюджують інформацію про те, що в деяких регіонах України пальне на АЗС продаватимуть лише за військовими квитками.

Так, 29 листопада на телеграм-каналі окупаційної влади «Токмак Сегодня» з’явився допис зі шматочком відео нібито з каналу «1+1» досить поганої якості, де ведуча каже, що «з завтрашнього дня у 5 регіонах України відпускати паливо будуть тільки за військовим квитком».

«Бензин на АЗС України продаватимуть чоловікам тільки з військовим квитком. Таку ухвалу затвердила Верховна Рада, так само в цих областях хочуть закріпити за кожною АЗС по представнику ТЦК. Мотивують тим, що це має підвищити відсоток мобілізації», - зазначається в дописі телеграм-каналу.

У Запорізькій області окупаційна влада розганяє фейки про продаж бензину на АЗС за військовим квитком, фото-1

У Центрі стратегічних комунікацій та безпеки зазначають, що ця інформація не відповідає дійсності.

«У цій «інформації» відсутні будь-які дані, де саме це планується запровадити, немає посилань на офіційну інформацію. Окрім того, на верифікованих сторінках Верховної Ради, регіональних ОДА/ОВА такої новини не виявлено», – уточнили у Центрі.

Крім того, інформація про це відсутня у вечірніх зверненнях президента України Володимира Зеленського та на офіційній сторінці головкома ЗСУ Валерія Залужного.

Центр стратегічних комунікацій закликав українців ігнорувати цей та подібний контент та довіряти лише офіційним джерелам інформації.

Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#БРЕХНЯ #маніпуляція #фейк #дезінформація #мобілізація
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Пояснюємо, що не так із заявами окупантів. Що з них є фейком та маніпуляцією. На окупованих територіях Запорізької області так звана "влада" звинувачує українську владу та армію у своїх же провокаціях
Оголошення
live comments feed...