• Головна
  • “Не можна, аби їх забули”: в Запоріжжі на Алеї Героїв відкрили ще 20 призм з прізвищами та портретами загиблих бійців, - ФОТО
13:44, 6 грудня 2023 р.

“Не можна, аби їх забули”: в Запоріжжі на Алеї Героїв відкрили ще 20 призм з прізвищами та портретами загиблих бійців, - ФОТО

“Не можна, аби їх забули”: в Запоріжжі на Алеї Героїв відкрили ще 20 призм з прізвищами та портретами загиблих бійців, - ФОТО

Сьогодні, 6 грудня, з нагоди Дня Збройних сил України у центрі Запоріжжя на Алеї Героїв відкрили ще 20 нових призм з портретами, прізвищами бійців, які загинули, захищаючи Україну в війні, яку розпочала країна-агресорка.

Далі - в репортажі 061.

“Солдат помирає двічі: коли його вбивають і коли його забувають. Не можна аби забували”, - каже батько Романа Філобока.

Чоловікові дуже важко говорити, сльози рясно котились по його обличчю, але він дуже хоче аби про його Ромчика ніколи не забули.

“Він в перші дні пішов захищати батьківщину. Він добровольцем пішов”, - додав батько загиблого.

Роман Філобок до війни він працював диспетчером на комбінаті “Запоріжсталь”. Загинув в квітні 2022 року в боях на Донецькому напрямку, був в лавах 110-ї бригади ТрО. Йому було лише 34 роки, в Романа залишився 11-річний син.

“Не можна, аби їх забули”: в Запоріжжі на Алеї Героїв відкрили ще 20 призм з прізвищами та портретами загиблих бійців, - ФОТО , фото-1

З'явилась на Алеї і призма з портретом та іменем 33-річного Едуарда Сабо. Він загинув на Херсонщині. Служив у складі 17-ї ОТБр ім. Костянтина Пестушка. Сьогодні на відкриття призми прийшли його батько та дружина. У чоловіка залишився 5-річний син.

“Думаємо, що часто будемо приходити сюди…. Це єдиний син”, - каже мама бійця Лариса Федорівна.

Довго стояла біля призми сина і пані Оксана. Її син - Віктор Гришков, був командиром гармати. Загинув в березні 2022 року.

“Під Волновахою загинув. Ми поховали його у Запоріжжі, я дуже вдячна тим, хто привіз його тіло в Запоріжжя. Те, що в центрі міста є така Алея, дуже важливо. Для мене важливо, що я зараз можу стояти поруч із ним, з моїм сином. Я розумію, що інші також будуть бачити, будуть пам'ятати”, - говорить Оксана.

Її Віктор дуже любив свою країну і свою родину.

“Він найкращий син”, - говорить Оксана.

У Віктора залишилось двоє діток, молодшій доньці було лише 7 місяців, коли він загинув.

За словами в.о. міського голови Запоріжжя Анатолія Куртєва, сьогодні було відкрито ще 20 призм. Загалом їх встановлено вже 40. Роботи з розширення Алеї тривають.

Нагадаємо, Алея встановлюється за підтримки меценатів.

“Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.”

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Алея героїв #Запоріжжя #пам'ять
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...