• Головна
  • Як вибрати хороший корм для собак і котів
Новини компаній
13:00, 6 грудня 2023 р.

Як вибрати хороший корм для собак і котів

Новини компаній

Практично всі господарі намагаються вибрати для свого улюбленця хороший корм. Хтось звертається за порадою до ветеринара, інший радиться з друзями, а третій вивчає інтернет.

Якщо коротко, то всі поради зводяться до того, що потрібно уважно вивчати склад і орієнтуватися саме на цей параметр. У нашій статті розповімо, на які терміни на упаковці дивитися насамперед і що ще враховувати під час вибору. Купити дійсно якісний корм для котів можна за посиланням https://masterzoo.ua/ua/catalog/koti/korm-dlya-kotv/.

Як вибрати хороший корм для собак і котів , фото-1

Протеїн

Ще цей складник може бути вказаний, як сирий білок. Один із найбільш біологічно значущих компонентів корму, без якого неможливе повноцінне життя кішки або собаки. По-перше, білок є складником шерсті, кігтів, шкіри, сухожиль і хрящів. А, по-друге, цей нутрієнт є необхідним компонентом для створення антитіл, які захищають тварину від вірусів і бактерій. Додатково білок бере участь у виробленні гормонів і має безпосередній вплив на роботу м'язів.

Довідка: організм дорослого пса постійно використовує 22 амінокислоти, 12 з яких синтезуються, інші 10 — незамінні й можуть бути отримані виключно з їжі.

Походження білка

Здебільшого у складі кормів, доступних на сучасному ринку, від 20 до 40% протеїну. Але, важливо враховувати не тільки кількість, але і якість білка.

Високу біологічну цінність має нутрієнт, отриманий із тваринного білка:

  • козяче або овече молоко;
  • пташині яйця;
  • риба, вилов якої здійснюється в дикій природі;
  • м'язове м'ясо та органи тварин, вирощування яких відбувалося без антибіотиків і гормонів.
Як вибрати хороший корм для собак і котів , фото-2

Обираючи корм для свого улюбленця, звертайте увагу не тільки на кількість, а й на якість білка. Щоби собака був активним і здоровим, замовляйте йому харчування на сайті https://masterzoo.ua/ua/catalog/sobaki/korm-dlya-sobak/.

Олії та жири

Здорова шкіра й розкішна шерсть можливі тільки в тому випадку, коли вихованець отримує достатню кількість корисних жирів. Крім того, організму тварини жири потрібні для боротьби із запаленнями й хорошої роботи мозку. Поведінка улюбленця залежить не тільки від виховання, а й від якості харчування.

Для активних кішок і собак із нормальною вагою можна сміливо обирати корм з 15-20% жиру в складі. Якщо є зайва вага або ж схильність до неї, вибирайте харчування, у складі якого 9-15% жиру.

Мінерали

Важливо розуміти, яку роль в організмі вихованця відіграють мінерали:

  • кальцій — здоров'я кісток і зубів, хороша робота нервової системи;
  • фосфор — витривалість скелета, здорове потомство;
  • магній — стабільна робота нервової системи і стабілізація обмінних процесів;
  • залізо — впливає на якість крові та живлення клітин організму;
  • мідь — має безпосередній вплив на ріст і розвиток;
  • цинк — впливає на обмінні та регенеративні процеси;
  • селен — допомагає імунній системі.

Вибирати корм потрібно з урахуванням реальних потреб вихованця. Наприклад, якщо улюбленець відновлюється після травми, йому потрібна збільшена доза цинку, а для кошенят і цуценят необхідний корм із високим вмістом міді. Вибрати харчування відповідного мінерального складу можна на сайті https://masterzoo.ua/ua/catalog/sobaki/lasoshhi-dlya-sobak/.

Крім мінералів, хороший корм для тварин повинен містити повний вітамінний комплекс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...