• Головна
  • У Запоріжжя викрили двох мешканців, які займалися ворожою агітацією
10:58, 4 грудня 2023 р.

У Запоріжжя викрили двох мешканців, які займалися ворожою агітацією

Співробітники СБУ заблокували діяльність чергових ворожих агітаторів в регіоні.

За інформацією СБУ, викрито мешканку Запоріжжя – уродженку Красноярського краю, яка займалась антиукраїнською агітацією в інтернеті.

"Постійне спілкування з проросійські налаштованими друзями та громадянами рф, посилювало її проросійську позицію. Деструктивний контент вона отримувала у групах рашиської направленості, і розповсюджувала їх серед своїх знайомих в одному з популярних месенджерів", - йдеться в повідомленні.

Жінка заперечувала збройну агресію рф проти України, підтримувала курс політичного керівництва держави-агресора і глорифікувала дії ворожої армії.

Ще один запоріжець, колишній працівник одного з промислових підприємств регіону, захоплювався комунізмом та путінським режимом і просував антиукраїнські наративи. Через особистий акаунт в одному із месенджерів він підтримував військову агресію рф проти України і проведення ворогом так званої «спеціальної воєнної операції». Пости доповнював власними коментарями, де закликав скоритися «великій росії» і позбавитись «укронацистів» при владі. 

Співробітники СБУ викрили кремлівських прибічників і припинили ворожу агітацію.

У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які агітатори використовували у протиправній діяльності.

Слідчі СБУ повідомили обом фігурантам про підозру за ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України) Кримінального кодексу України.

Блокування проросійської агітації здійснювали співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#СБУ #колаборант #агітатор #зрадник
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...