• Головна
  • У Запоріжжі сміттєва компанія через блокування доступу на полігон, погрожує звалити сміття перед мерією та ОДА
14:54, 1 грудня 2023 р.

У Запоріжжі сміттєва компанія через блокування доступу на полігон, погрожує звалити сміття перед мерією та ОДА

У Запоріжжі сміттєва компанія через блокування доступу на полігон, погрожує звалити сміття перед мерією та ОДА

Екотехнологічна компанія «Гранік», що спеціалізується на зборі та вивезенні сміття, повідомляє, що вони вже з 5 грудня можуть втратити можливість вивозити сміття на єдиний діючий комунальний полігон. В компанії зазначають, що якщо штучні перешкоди не будуть прибрані, то сміття будуть вивантажувати прямо перед міською радою та облдержадміністрацією. 

Про це повідомляється на сторінці екотехнологічного підприємства «Гранік» у Facebook, передає 061.

Запорізький полігон твердих побутових відходів знаходиться в довгостроковій оренді у приватної компанії «Вельтум-Запоріжжя». Згідно з процедурою, саме вони на  надають талони на певну кількість сміття для інших підприємств. Раніше «Гранік» закуповував такі талони на рік. Цього річ мова йшла про 15 000 тон. Зазвичай, якщо цього об’єму не вистачає, то є можливість докуповувати.

«Наявний обʼєм вичерпується у понеділок. Зараз ми не маємо домовленостей щодо додаткового продажу. На дзвінки не відповідають, наших співробітників не допускають, слухавки ніхто не бере, - пояснили в коментарі 061 представники «Граніка». - Компанія ВЕЛЬТУМ-Запоріжжя відмовляється продавати нам талони на захоронення відходів. Тобто фактично блокує нам доступ на комунальний полігон. Через це, уже у вівторок (5 грудня) ми не зможемо вивезти на полігон сміття, яке збираємо у Запоріжжі та кількох громадах області».

В «Граніку» при цьому кажуть, аби не допустити штучно створеного сміттєвого колапсу у Запоріжжі, вони будуть змушені всі зібрані побутові відходи привезти до міської ради та обласної адміністрації та прохають втрутитись в.о міського голови Анатолія Куртєва та голову Запорізької обласної державної адміністрації Юрія Малашко».

Ми звернулися за коментарем до компанії "Вельтум-Запоріжжя". В пресслужбі зазначають, що вони насправді не відмовляли "Граніку" в отримані цих талонів.

"Ми отримали від них офіційний лист з цього приводу лише вчора, 30 листопада. Наскільки нам відомо, вони ще не вичерпали попередній об'єм, що був їм наданий. Зараз вони звернулися з проханням надати додатковий об'єм на вивезення сміття ще на 3 тонни. Наразі цей лист в роботі. Ми отримуємо щодня дуже багато документів і просто потрібен час на їх відпрацювання. Ми з впевненістю можемо сказати, що відмови вони від нас не отримували", - повідомляють у компанії "Вельтум-Запоріжжя".

У Запоріжжі сміттєва компанія через блокування доступу на полігон, погрожує звалити сміття перед мерією та ОДА, фото-1

Нагадаємо, що обвидві компанії - "Гранік" і "Вельтум-Запоріжжя" є конкурентами на сміттєвому ринку Запоріжжя. І вже не перший рік з'ясовують в судах, хто має переважне право на вивезення побутових відходів на території міста - лише переможці міського конкурсу, переможці тендерів, тощо. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#полігон #сміття #люди #Гранік #Вельтум-Запоріжжя
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...