• Головна
  • Відновлення будинку на Сталеварів: зруйнований під'їзд добудують до кінця року, - ФОТОРЕПОРТАЖ
14:36, 1 грудня 2023 р.

Відновлення будинку на Сталеварів: зруйнований під'їзд добудують до кінця року, - ФОТОРЕПОРТАЖ

Відновлення будинку на Сталеварів: зруйнований під'їзд добудують до кінця року, - ФОТОРЕПОРТАЖ

У Запоріжжі у чотириповерховому будинку, в який в жовтні минулого року влучила російська ракета С-300, завершують будівництво конструкцій зруйнованого під'їзду. Будівельники споруджують каркас для відбудови парапету на даху, зводять стіни та внутрішні перегородки.

Що відбувається на будівельному майданчику, бачили журналісти 061.

Нині на будівництві працює 18 фахівців. Частина з них задіяна у відновлені під'їзду, інша - виконує ремонтні роботи у пошкоджених квартирах та під'їздах.

За інформацією генерального директора ТОВ будівельна компанія “Стройінвест” Сергія Гавриленка, кількість будівельників на об’єкті може змінюватись залежно від обсягів робіт.

“Наразі найскладніше варіювати між погодними умовами і технологічними процесами. Якби була “плюсова” погода, то все б давно було б зроблено”, - запевняє він.

Відновлення будинку на Сталеварів: зруйнований під'їзд добудують до кінця року, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-1

Головне завдання зараз - завершити зовнішні конструкції та спорудити дах. Це дозволить далі виконувати внутрішні роботи.

“Будівництво зруйнованої частини хочемо завершити до кінця поточного року”, - додав підрядник.

Щодо приєднання нової частини будинку до існуючої, то будівельники кажуть, що проектними рішеннями було передбачено все необхідне і складнощі зведені до мінімуму.

Нагадаємо, тут з “нуля” відбудовується 20 квартир і ще 8 - ремонтується.

Згідно проекту, повне відновлення чотириповерхового будинку за планом має тривати до кінця 2024 року. Підрядна компанія зайшла на об'єкт в червні поточного року.

Загальна сума капітального ремонту будинку на Сталеварів становить 60 мільйонів гривень, частину з цієї суми виділили з міського бюджету, ще частину - з державного.

На початку робіт будівельники зіткнулися з тим, що в будинку після ракетного удару є значні пошкодження несучих конструкцій і відсутність фундаменту. Тож, їм довелось з початку заливати фундамент, а вже потім - зводити стіни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#будинок #відновлення #будівництво
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...