• Головна
  • Запорізькі депутати так і не змогли встановити обмеження для обранців з заборонених партій займати керівні посади
20:08, 30 листопада 2023 р.

Запорізькі депутати так і не змогли встановити обмеження для обранців з заборонених партій займати керівні посади

Запорізькі депутати так і не змогли встановити обмеження для обранців з заборонених партій займати керівні посади

На останній сесії Запорізької міської ради так і не набрав необхідної кількості голосів проєкт рішення щодо встановлення заборони депутатам, що висувалися та були обраними від політичних партій ОПЗЖ та «Партія Шарія», займати керівні посади в Запорізькій міській раді та її органах.

Про це стало відомо під час засідання двадцять першої сесії Запорізької міської ради, передає 061.

Це вже не вперше депутатський корпус виносить в сесійну залу питання, щодо необхідності встановити обмеження на зайняття керівних посад на представників заборонених партій. Зокрема, таким є заступник міського голови з земельних питань Роман Таран. Він одночасно є позафракційним депутатом міської ради, хоча обирався та проходив в раду саме під прапором партії «ОПЗЖ». Діяльність цієї партії згодом була призупинена відповідним рішенням РНБО. Також є декілька голів тимчасових комісій від цих партій.

«З початком повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України депутати Запорізької міської ради від фракцій заборонених політичних партій почали подавати заяви про вихід зі складу цих фракцій. І хоча фракції припинили своє існування в діючому складі міської ради, проте обранці все ще здійснюють свої повноваження депутатів Запорізької міської ради, входять до керівного складу постійних комісій та складу тимчасових контрольних комісій Запорізької міської ради. Враховуючи, що РНБО було встановлено, зокрема, антиукраїнську діяльність заборонених політичних партій, надання додаткових повноважень депутатам, обраним від них, може створити додаткові загрози державному суверенітету й територіальній цілісності України, сприяти підриву її державної, економічної та інформаційної безпеки, зниженню обороноздатності, веденню підривної діяльності проти України, особливо в період дії воєнного стану внаслідок російської збройної агресії», - зазначається в проєкті рішення підготовленому депутатом-військовим Валерієм Прозапасом.

Під час голосування підтримали цю ініціативу лише 18 з 42 присутніх депутатів, що недостатньо для прийняття рішення.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі депутатський корпус не захотів звертатися в Кабмін, щоб скасувати нові правила пропуску гуманітарної допомоги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#фракції #заборонені політичні партії #депутати #голосування
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...