• Головна
  • У Запорізькій обласній раді не можуть провести службове розслідування директорки комунального підприємства
11:43, 26 листопада 2023 р.

У Запорізькій обласній раді не можуть провести службове розслідування директорки комунального підприємства

У Запорізькій обласній раді не можуть провести службове розслідування директорки комунального підприємства

У Запорізькій обласній раді пропонують провести службове розслідування щодо директорки комунального підприємства «Запоріжжя» Лариси Мефьодової.

Про це повідомляється в проєктах рішень обласної ради, передає 061.

Відомо, що приводом для проведення службового розслідування став лист-подання керівника Вознесенівської окружної прокуратури по слідах вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

У Запорізькій обласній раді не можуть провести службове розслідування директорки комунального підприємства, фото-1

Справу ще влітку розглядав Жовтневий районний суд. Правоохоронці тоді помітили, що директорка комунального підприємства, порушуючи норми Закону України «Про запобігання корупції» та Кодексу України про адміністративні правопорушення, встановила премію в розмірі 30% трьох посадових окладів сама собі, та не повідомила Запорізьку обласну раду про виникнення конфлікту інтересів під час підписання вказаного наказу. Суд закрив провадження через закінчення строків давності, проте в прокуратурі зазначили, що такі обставини не є реабілітуючими та запропонували обласній раді ініціювати проведення службового розслідування, щоб з’ясувати причини порушення ЗУ «Про запобігання корупції».

Проєктом рішення пропонували затвердити персональний та кількісний склад комісії з питань службового розслідування. Туди мали входити 5 депутатів з різних фракцій і уповноважена особа з питань запобігання корупції від виконавчого апарату ради. Комісія мала б скласти акт службового розслідування, а у разі наявності обґрунтованих пропозицій – запропонувати вид дисциплінарного стягнення, передбачений законом.

Проте службове розслідування так і не розпочали проводити, бо це рішення мали б затвердити на сесії обласної ради. Станом на 26 листопада 2023 року Запорізька обласна рада не може зібратися в 2023 році навіть на позачергове засідання, щоб погодити призначення керівників комунальних підприємств, які виграли судові позови.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі підрядник лікарні підробив документи і отримав 3,5 мільйона гривень за роботи, які не були виконані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Запорізька обласна рада #Лариса Мефьодова #премії #КП Запоріжжя
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...