• Головна
  • Очільник Запорізької області знайшов під час повітряної тривоги закрите укриття
18:41, 23 листопада 2023 р.

Очільник Запорізької області знайшов під час повітряної тривоги закрите укриття

У Запоріжжі під час сигналу повітряної тривоги було закрите одне з укриттів. Випадок стався сьогодні, в період з 12:32 до 12:52.

Про це повідомив начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко.

“Дуже прикро, що на 638-й день війни частина керівників наших підприємств, установ, організацій, які є балансоутримувачами об’єктів фонду захисних споруд, не усвідомлюють відповідальність перед суспільством щодо забезпечення доступу громадян до сховищ в режимі 24/7! Це системна проблема у всіх областях. Вона потребує комплексного рішення на рівні держави!”, - сказав він та вчергове звернувся до Верховної Ради щодо невідкладного розгляду в сесійній залі змін у чинне законодавство України в частині посилення адміністративної та кримінальної відповідальності до балансоутримувачів фондів захисних споруд.

Також він нагадав про те, що в області окуповано близько 70% територій, а лінія фронту становить більше 130 км. 

“Цивільна інфраструктура та житлові будинки щоденно потерпають від обстрілів ворога з різних видів озброєння, у тому числі від ракет типу С-300. Тривалість повітряних тривог становить в середньому 14-15 годин на добу”, - йдеться в зверненні Малашка. 

Внаслідок ворожих обстрілів в регіоні зруйновано близько 13 000 цивільних об’єктів, загинуло 450 мешканців Запорізької області.

Нагадаємо, протягом третього кварталу ЗОВА перевірила 100% укриттів на території, що підконтрольна українській владі у Запорізькій області. 44% з них не готові до використання і недоступні громадянам.

Станом на жовтень 2023 року фонд захисних споруд в Запорізькій області становить 1785 укриттів, за останній час додано ще нових 29. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Укриття #Запоріжжя
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...