• Головна
  • Посадовці міськради підготували відповідь на петицію про розділення повітряних тривог окремо для Запоріжжя
14:12, 17 листопада 2023 р.

Посадовці міськради підготували відповідь на петицію про розділення повітряних тривог окремо для Запоріжжя

Посадовці міськради підготували відповідь на петицію про розділення повітряних тривог окремо для Запоріжжя

У міській раді Запоріжжя розглянуть на найближчій сесії петиції щодо розділення повітряної тривоги у Запоріжжі.

Про це стало відомо під час засідання депутатської комісії з питань бюджету та фінансів, передає 061.

На сайті електронних петицій набрала достатню кількість голосів петиція щодо розділення тривог в місті Запоріжжі та іншій території регіону.

«Дуже часті щоденні повітряні тривоги в місті Запоріжжі майже паралізують життєдіяльність міста. Це стосується як і навчального процесу, так і усіх сфер життя. Саме тому, прошу на базі депутатського корпусу Запорізької міської ради створити тимчасову комісію із залученням відповідних профільних фахівців для того, щоб пропрацювати питання, а саме чи можна поліпшити ситуацію з постійною паралізацією процесів у життєдіяльності міста від постійних повітряних тривог шляхом розділення тривог», - зазначається в тексті петиції.

В управлінні з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення пропонують депутатам не підтримувати цю петицію, оскільки місто керується Положенням про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій.

«Територіальні автоматизовані системи централізованого оповіщення забезпечують включення відповідних місцевих систем, які в свою чергу передбачають взаємодію з відповідною територіальною системою та локальними, спеціальними і об’єктовими системами оповіщення. Таким чином будь-яке відокремлення місцевої системи оповіщення від територіальної є таким, що суперечить чинному законодавству. Тобто рішення про включення сигналів повітряної тривоги в місті виходить за межі повноважень виконавчих органів міської ради. Позбавлення міста Запоріжжя сигналів повітряної тривоги не є доцільним та може призвести до виникнення небезпечної ситуації щодо інформованості населення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій», - зазначають посадовці.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі тепер кожна школа самостійно приймає рішення про онлайн навчання під час повітряної тривоги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#повітряна тривога #виокремлення #петиція #центральний захист #централізована система
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...