• Головна
  • На Запорізькій АЕС відбуваються відключення резервних дизель-генераторів через використання російських мастил, - Енергоатом
11:01, 17 листопада 2023 р.

На Запорізькій АЕС відбуваються відключення резервних дизель-генераторів через використання російських мастил, - Енергоатом

Російські окупанти порушують технічні вимоги використання обладнання ЗАЕС, що може спровокувати відмову резервного живлення атомної станції. 

Про це повідомляє 061 з посиланням на Енергоатом

За інформацію Енергоатома, “керівництво” захопленої ЗАЕС наказало використовувати для резервної дизельної електростанції мастила російського виробництва, які не відповідають технічним вимогам експлуатації генераторів і призводять до автоматичних відключень резервного живлення.

“Це мастило починає інтенсивно пінитися. Це призводить до зниження тиску в системі й автоматичного відключення дизель-генераторів”, - зазначили у Енергоатомі. 

У держкомпанії наголошують, що дії некомпетентного “керівництва” атомної станції призводить до деградації систем і обладнання електростанції, важливих для безпеки АЕС. 

“Зрештою це може спровокувати відмову найважливішого обладнання систем безпеки – дизель-генераторів, із подальшим переходом в ядерну та радіаційну аварію”, - наголошують у Енергоатомі.

Раніше 061 повідомляв, що на ЗАЕС стався частковий блекаут.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ЗАЕС #резервне живлення #відключення
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...