• Головна
  • Як реактивні установки «Партизан» знищують окупантів на Запорізькому напрямку, - ФОТОРЕПОРТАЖ
16:35, 14 листопада 2023 р.

Як реактивні установки «Партизан» знищують окупантів на Запорізькому напрямку, - ФОТОРЕПОРТАЖ

Як реактивні установки «Партизан» знищують окупантів на Запорізькому напрямку, - ФОТОРЕПОРТАЖ

- Товариш, котрий нас вчив, попав під обстріл в 128-й. На жаль, Діма загинув, - каже офіцер 108-ї бригади ТрО на псевдо «Галл», підписуючи ракети в пам'ять про загиблого артилериста 128-ї ОГШБр Дмитра Мілютіна «Таксиста».

В день нашого приїзду воїни 108-ї бригади ТрО мали вразити ворожі цілі на Запорізькому напрямку ракетами з двох нових реактивних установок «Партизан» або міні-«Град», які вони нещодавно отримали. Такі реактивні системи встановлюють на причепах звичайних пікапів. «Партизани» вирізняються високою маневреністю та швидкістю роботи.

- Це міні аналог великого БМ-21 «Град». Плюси установки в тому, що вона мобільніша. У великого 40, а у нас тут 4 ракети. Вона займає менше часу для наводки, розкладання і складання нашої установки. Поки велика випустить 10-15 ракет, ми вже будемо далеко від місця пуску наших ракет. Принцип роботи дуже простий: аеророзвідка полетіла, нам дали координати, ми їх отримали, випустили одну ракету, підкоригували - другу, може будуть ще якісь коригування, потім і третю, четверту. Можемо працювати як однією машиною, так і двома, трьома, чотирма – немає різниці, все залежить від цілі, по якій будемо працювати, - розповідає військовослужбовець на псевдо КВН.

«Партизан» може вражати будь-які цілі: ворожу техніку, живу силу противника, контрольно-спостережні пункти.

Всі 8 ракет – в установках. На кожній з них напис «За Таксиста!». Їдемо на вогневу позицію. Сьогодні хлопці мають знищити скупчення ворога на Запорізькому напрямку. Бійці за лічені хвилини готують обидва «Партизани» до роботи.

- Постріл! – перша ракета полетіла у бік противника. Після коригування координат всі інші ракети летять по заданій цілі.

Відпрацювавши, воїни швидко складають установку і рушають з місця, щоб не отримати відповідь від ворога.

- Ми пристріляли машини, в нас нові машини були, зрозуміли приблизно як воно летить. Знаємо, що дві ракети вразили ціль, далі будемо дивитись, аналізувати, бо роботу кожної зброї треба аналізувати. Загалом, задоволені, - каже після бойового виїзду «Галл».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ракета #108 бригада ТрО #Партизан #реактивна установка #Запорізький напрямок #постріл
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
З перших днів повномасштабної війни, яку 24 лютого 2022 року росія розпочала проти України, на захист батьківщини стали, як досвідчені військові, так і ті, хто ніколи не тримав в руках зброю. Цей спецпроект про військових, які боронять Запорізьку область. Тут ми розповідаємо про те, хто вони та звідки.
Оголошення
live comments feed...