• Головна
  • Глобальний договір ООН в Україні та ГО «Тиша» за підтримки Метінвесту реалізують в Запоріжжі програму психологічної підтримки жінок
Новини компаній
17:00, 13 листопада 2023 р.

Глобальний договір ООН в Україні та ГО «Тиша» за підтримки Метінвесту реалізують в Запоріжжі програму психологічної підтримки жінок

Новини компаній

Проєкт «Між нами жінками» включає в себе безплатні очні шеститижневі групи підтримки жінок за участі досвідчених психологинь з особливою увагою до домашнього і сексуального насильства під час війни.

Мета проєкту – зміцнити знання та надати навички жінкам щодо виявлення та протидії насильству, зокрема, сексуальному та гендерно-зумовленому, в умовах війни.

У межах проєкту протягом шести тижнів на базі ком’юніті центру «Опліч ХАБ», створеному гуманітарною ініціативою Групи Метінвест «Рятуємо життя» та ГД ООН в Запоріжжі, проводитимуться безплатні очні групи підтримки для жінок, за участі досвідчених психологинь ГО «Тиша». Програма направлена на жінок, які пережили насильство, а також жінок з потенційних груп ризику.

Глобальний договір ООН в Україні та ГО «Тиша» за підтримки Метінвесту реалізують в Запоріжжі програму психологічної підтримки жінок, фото-1

Директорка зі сталого розвитку та взаємодії з персоналом Групи Метінвест Тетяна Петрук:

«Домашнє насильство в умовах війни в України не зникло, не стало менш важливим, а пов’язані з цим проблеми залишилися такі ж, які були і за мирних часів. І війна – не привід залишати це питання на потім, адже ментальне здоров’я людини не менш важливе, ніж фізичне. Група Метінвест продовжує підтримку ініціатив, спрямованих на психологічну допомогу українцям. Новий проєкт «Між нами жінками» допоможе жінкам з потенційних груп ризику або тим, які пережили насильство, подолати наслідки цього травмуючого досвіду, відчути підтримку та турботу, отримати навички протидії насильству. Наша мета – створити осередок безпеки, де кожна жінка зможе відчути себе більш спокійною та впевненою».

Особлива увага у межах програми приділятиметься питанням домашнього та сексуального насильства, спричиненому конфліктними ситуаціями, відновленню внутрішнього ресурсу та спокою, а також більш глибинному розумінню різниці між конфліктами, токсичними стосунками, психологічним або іншим насильством.

Психологиня ГО «Тиша» Вікторія Чернова:

«Програма «Між нами жінками» надасть жінкам необхідні знання, щоб подолати травму насильства чи у подальшому розпізнати його і вчасно вжити заходів для збереження власного життя, фізичного та психічного здоров’я. Професійна, кваліфікована психологічна підтримка допоможе жінкам розвинути стійкість, сформувати навички розрізняти конфлікт та насильство, навички самозаспокоєння і заземлення. Досвідчені психологині допоможуть провести розбір ситуацій-прикладів, що пов’язані з насильством, психологічних пасток і необхідних дій у випадку насильства – психологічного, економічного, фізичного чи сексуального».

Глобальний договір ООН в Україні та ГО «Тиша» за підтримки Метінвесту реалізують в Запоріжжі програму психологічної підтримки жінок, фото-2

Групи підтримки проводитимуться щосуботи у двогодинному форматі зустрічей в центрі «Опліч ХАБ» за адресою: м. Запоріжжя, вул. Добролюбова, 7 (ПК Металургів). Зареєструватися для участі у групах підтримки в межах проєкту «Між нами жінками» можна за посиланням Реєстрація на 6-ти тижневі групи психологічної підтримки (tally.so). Зустрічі конфіденційні та безплатні для усіх бажаючих. Для зручності відвідувачів у центрі працює окрема дитяча кімната з соціальним педагогом.

Нагадаємо, у квітні 2023 року гуманітарна ініціатива Групи Метінвест «Рятуємо життя», Глобальний договір ООН в Україні та Запорізька обласна рада створили центр психологічної реабілітації та підтримки для постраждалих унаслідок війни мирних жителів «Опліч ХАБ». Це безпечний інклюзивний простір, де відвідувачам пропонують індивідуальні психологічні консультації, групову арттерапію для дорослих і дітей, йогу, лекції та майстер-класи, а також юридичні консультації. В Запорізькому регіоні Компанія Метінвест представлена підприємствами: «Запоріжсталь», «Запоріжкокс», «Запоріжвогнетрив» та Запорізьким ливарно-механічним заводом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Група Метінвест #Запоріжсталь #Гуманітарна ініціатива «Рятуємо життя» #Опліч ХАБ #Проєкт «Між нами жінками»
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...