• Головна
  • У Запорізькій області планують створити центр ветеранського розвитку
10:20, 9 листопада 2023 р.

У Запорізькій області планують створити центр ветеранського розвитку

У Запорізькій області планують створити центр ветеранського розвитку

На засіданні робочої групи з розробки комплексу заходів для формування єдиної системи надання реабілітаційної допомоги в Запорізькій області одним з пріоритетів визначено створення Центру ветеранського розвитку.

Про це повідомляється в пресслужбі Запорізької ОВА, передає 061

Цей центр має стати місцем, куди приходитимуть колишні військові, аби обмінятися досвідом, знайти однодумців, обговорити наболіле, отримати нову спеціальність й успішно продовжити цивільне життя.

«В умовах повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України адаптація та повернення до звичного життя наших захисників і захисниць є важливим завданням для суспільства та органів влади. Маємо бути готовими надати необхідну базову підтримку всім, хто її потребує на шляху реінтеграції від військового до цивільного життя», - наголосив перший заступник очільника регіону Руслан Мовчан.

Вже сьогодні в області демобілізовані військові та їхні родини мають можливість пройти фізичну та психологічну реабілітацію, професійну підготовку та перепідготовку у закладах освіти, отримати необхідну соціальну, юридичну та інші види допомоги.

У вересні 2023 року відбувся моніторинговий візит до Запорізької області команди реабілітації та асистивних технологій Бюро ВООЗ в Україні. За його результатами визначено чотири лікарні, на базі яких надаватиметься реабілітаційна допомога дорослим і дітям у стаціонарних умовах. Мультидисциплінарні команди закладів пройдуть навчання за програмою ВООЗ. Після його завершення медичні установи отримають реабілітаційне обладнання від ВООЗ для оснащення реабілітаційних відділень.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що снайпер Запорізької бригади ТРО міріє після перемоги створити реабілітаційний центр для ветеранів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ветеранський розвиток #підтримка #військові #досвід #робота #адаптація
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...