• Головна
  • У Запорізькій міськраді розглянуть петицію щодо посилення контролю за повітрям під час метеоумов
13:51, 8 листопада 2023 р.

У Запорізькій міськраді розглянуть петицію щодо посилення контролю за повітрям під час метеоумов

У Запорізькій міськраді розглянуть петицію щодо посилення контролю за повітрям під час метеоумов

Запорізькі депутати на сесії розглянуть петицію щодо посилення дій з захисту атмосферного повітря під час несприятливих метеоумов.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань екології, передає 061

Депутатська комісія розглянула петицію активіста Миколи Ралика щодо створення тимчасової комісії, яка за участі громадськості розгляне питання, яким чином міська влада може зобов'язати забруднювачів під час несприятливих метеоумов коригувати свою роботу так, щоб мешканці міста не вдихали отруєне повітря.

«Ми живемо в місті, яке забруднюється промисловістю. Викиди, які робить промисловість розвіюються на великі відстані і часто городяни не відчувають цього забруднення. Але під час несприятливих метеоумов, все, що викидається промисловістю залишається в місті і городяни задихаються отруйною сумішшю. Масові скарги городян на смороди по всьому місту, свідчать про те, що орган управляння якістю повітря не забезпечує якісне повітря в місті», - зазначається в тексті петиції.

Директор управління з питань екологічної безпеки Гліб Золотарьов повідомив, що дану петицію комісія вже детально розглянула минулого разу і тепер вони готують відповідний проєкт рішення. Після внесення змін в Положення про петиції більше вже не будуть готувати два проєкти – про підтримку та не підтримку петиції. Готується лише один варіант і депутати мають на сесії прийняти рішення.

Також на найближчу сесію буде винесена петиція ще одного екоактивіста Івана Калоші щодо побудови сучасної системи управління відходами.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що запорізькі посадовці попросили міністерство захисту довкілля поновити перевірки на промислових підприємствах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#петиція #безпека #метеоумови #забруднення #повітря
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...