• Головна
  • Пропагандисти вчергове зманіпулювали історією про те, що Україна та її союзники підтримують нацизм
13:48, 6 листопада 2023 р.

Пропагандисти вчергове зманіпулювали історією про те, що Україна та її союзники підтримують нацизм

Пропагандисти вчергове зманіпулювали історією про те, що Україна та її союзники підтримують нацизм

Третій комітет Генасамблеї ООН схвалив суперечливий проєкт російської резолюції про боротьбу з нацизмом, але з поправкою, яка вказує на маніпулювання цим питанням з боку РФ. Інфопривід швидко підхопила російська пропаганда.

Так, 3 листопада телеграм-канали представників окупаційної влади «Запорожский Вестиник» та «Токмак Сегодня» опублікували дописи про схвалення комітетом Генасамблеї ООН російської резолюції про боротьбу з нацизмом,

«Комитет Генассамблеи ООН принял резолюцию России по борьбе с героизацией нацизма. Угадайте, кто проголосовал против? Конечно, Украина, США, Великобритания», - зазначає «Запорожский Вестник».

Пропагандисти вчергове зманіпулювали історією про те, що Україна та її союзники підтримують нацизм, фото-1

І це є маніпуляцією оскільки насправді проти проголосували 50 країн-членкинь ООН проголосували проти і ще 14 утримались. Сам факт не підтримки цього документу зовсім не свідчить про те, що ці країни підтримують нацистську ідеологію. Представники країн, які голосували проти, заявили, що Росія використовує цю резолюцію з «політично мотивованою метою» – для виправдання свого воєнного вторгнення в Україну.

Російські же ЗМІ прийшли висновку, що 50 країн світу не проти героїзації нацизму, коментуючи результати голосування в ООН. Деякі ж медіа та користувачі мережі взагалі заявили, що країни, які проголосували проти російської резолюції, підтримують нацизм, а деякі з них до того ж мають нацистське минуле.

Водночас маніпулятивний характер проєкту резолюції врівноважує поправка, за яку ГА проголосувала окремо.

У поправці, яка ввійшла до тексту резолюції, вказується, що Генасамблея «з тривогою відзначає, що РФ намагається виправдати свою територіальну агресію проти України нібито знищенням неонацизму, і підкреслює, що використання питання неонацизму як приводу для виправдання територіальної агресії серйозно підриває справжні заходи боротьби з неонацизмом».

Варто зазначити, що Росія виносить на голосування схожу резолюцію щороку, починаючи з 2012 року, і її раніше завжди ухвалювали більшістю голосів. Наприклад, у 2021 році дві країни голосували проти російської резолюції, у 2022 та 2023 році таких вже 50.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#генасамблея ООН #резолюція #маніпуляція #окупанти #брехня
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Пояснюємо, що не так із заявами окупантів. Що з них є фейком та маніпуляцією. На окупованих територіях Запорізької області так звана "влада" звинувачує українську владу та армію у своїх же провокаціях
Оголошення
live comments feed...