• Головна
  • У прифронтовому Гуляйполі залишається близько трьох тисяч мешканців
13:45, 27 жовтня 2023 р.

У прифронтовому Гуляйполі залишається близько трьох тисяч мешканців

У прифронтовому місті Гуляйполе Запорізької області лишається чверть населення

Про це повідомляє 061 з посиланням на Гуляйпільську міську територіальну громаду.

За інформацією мерії Гуляйполя, після повномасштабного російського вторгнення у прифронтовому місті продовжують жити близько трьох тисяч людей. Серед них - частина маломобільні або одинокі люди похилого віку. 

“Досить часто земляки таких категорій відмовляються покидати домівки, тому проводимо бесіди з ними”, - повідомив міський голова Сергій Ярмак.

Місцевим мешканцям пропонують евакуюватися. Зокрема, є можливість виїхати у Київську область до Центру тимчасового перебування для людей з інвалідністю. Евакуйовані забезпечуються трьохразовим харчуванням. Під час місячного перебування у центрі гуляйпільці можуть вирішити питання з оформленням документів і розселенням на довгострокове перебування за кордон або в межах України. 

У мерії Гуляйполя зазначають, що за більш детальною інформацією для евакуацію можна звертатись за телефонами: 0972615326 ( Координатор в Запорізькій області в  БФ " Save Ukraine ") або 0509909466 ( "гаряча лінія" Гуляйпільської міської військової адміністрації).

Раніше 061 повідомляв, що мешканцям тимчасово окупованих територій Запорізької області обмежують доступ до медичних послуг, щоб примусити до паспортизації.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Гуляйполе #евакуація #населення #Запорізька область #війна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...