• Головна
  • У Запоріжжі суд присудив 12 років позбавлення волі для екс- поліцейського, який пішов на співпрацю з окупантами
18:27, 23 жовтня 2023 р.

У Запоріжжі суд присудив 12 років позбавлення волі для екс- поліцейського, який пішов на співпрацю з окупантами

У Запоріжжі суд присудив 12 років позбавлення волі для екс- поліцейського, який пішов на співпрацю з окупантами

Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя оголосив вирок для колишнього працівника МВС, який добровільно зайняв посаду заступника керівника Кам’янка-Дніпровського відділу міліції.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Згідно з матеріалами справи місцевий мешканець Владислав Жох під час окупації міста вступив до незаконного формування «народна міліція», організованого окупаційними військами рф та приступив до виконання службових обов`язків за вказівок окупаційної влади у місті Кам`янка-Дніпровська. Відповідний досвід роботи у нього вже був в Україні – до 2014 року він працював в органах МВС на посаді помічника начальника міського штабу Енергодарського міського відділу, проте пізніше звільнився за власним бажанням. Співробітники поліції в своїх показах зазначали, що їх екс-колега пізніше був причетний до обігу наркотичних засобів.

Правоохоронці у Запоріжжі відкрили проти нього кримінальне провадження за зайняття посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території. Так як чоловік знаходиться на тимчасово окупованій території, то справу розглядали у рамках спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого.

В обвинувальному акті зазначається, що цей заступник начальника райвідділу відповідав в окупантів зокрема за лінію карного розшуку. Саме він займався розшуком осіб, які були в територіальній обороні, і в яких може зберігатись вогнепальна зброя. Також він агітував інших місцевих мешканців вступити до лав окупаційної міліції. Допитані свідки в суді показали, що за їх спостереженнями обвинувачений жодним чином не поводив себе, як людина, що виконує вказану роботу під тиском.

Розглянувши всі матеріали справи, суд призначив чоловіку покарання у 12 років позбавлення волі. Вирок вступає в силу після фактичного затримання чоловіка.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що депутата Кирилівської сільради заочно засудили до 7 років в’язниці за співпрацю з окупантами

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#окупанти #колаборант #поліція #суд #вирок #карний розшук
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...