• Головна
  • У Запорізькій області 44% укриттів не готові чи недоступні для мешканців
13:00, 20 жовтня 2023 р.

У Запорізькій області 44% укриттів не готові чи недоступні для мешканців

У Запорізькій області 44% укриттів не готові чи недоступні для мешканців

Протягом третього кварталу ЗОВА перевірила 100% укриттів на території, що підконтрольна українській владі у Запорізькій області. 44% з них не готові до використання і недоступні громадянам.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко під час брифінгу в медіацентрі, передає 061.

«Результати проведених перевірок не втішні. 44% об'єктів фонду захисних споруд не готові до використання і недоступні громадянам.Це дуже високий показник. Слід констатувати, що на 604-й день війни частина керівників наших підприємств, установ, організацій,які є балансоутримувачами фонду захисних споруд, не усвідомлюють відповідальність перед суспільством.Це є системною проблемою в усіх областях, яка потребує комплексного рішення на рівні держави.Тому ініційовано звернення до Голови Верховної Ради України щодо невідкладного розглядув сесійній залі змін чи законодавства України в частині посилення адміністративної та кримінальної відповідальності до балансоутримувачів фондів захисних споруд», — зазначив Юрій Малашко.

Станом на жовтень 2023 року фонд захисних споруд в Запорізькій області становить 1785 укриттів,а за останній час додано ще нових 29.

«Постійна небезпека від ворожих обстрілів для жителів області вимагає від влади і від органів місцевого самоврядуваннярішучих кроків у забезпеченні цілодобового доступу громадян до укриттів», - коментують в ЗОВА.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Раді обороні Запорізької області ухвалили правила проведення масових заходів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#укриття #сховища #безпека #захисні споруди #ЗОВА #відповідальність #балансоутримувач
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...